Madplan uge 32

Denne uge var første uge vi alle sammen var tilbage efter ferie. Karen Sofie var tilbage i vuggestuen, nu afsted uden ble (moderen her var ved at dø af skræk over hvordan det skulle gå!), Henrik var på job, men forsøgt at have nogle hjemmearbejdsdage, og jeg startede også igen - efter 3 ugers fri og nu med en noget større graviditetsmave, end da sommeren begyndte.For at få mindst muligt stress om eftermiddagen har jeg gjort meget i foodprepping - skåret grøntsager osv. om aftenen, og det fungerer bare så godt, så det kommer jeg helt sikkert til at gøre mere af i fremtiden.


Mandag: Quesadillas med kylling. Tilbehør: Guacamole og gnavegrønt.
Quesadillas er super hurtig mad og kan varieres i det uendelige. Du kan lave dem ligeså sunde (eller usunde) du vil, ved at tænke over hvor meget ost du kommer i, om kyllingen er vendt i tomatpuré eller flødesauce, hvor mange grøntsager du har i fyldet osv.


Gnavegrønt er også en rigtig god måde at få brugt rester fra køleskabet. De stænger, der ikke bliver spist smider jeg bare i en bøtte til dagen efter og tager med på madpakken - så er de væk.Tirsdag: Frikadeller med knuste kartofler og broccolisalat.*
Frikadellerne var rimeligt klassiske, dog med et fed hvidløg og 150gram revet gulerod. Jeg prøver altid at optimere vores indtag er grøntsag ved også at tilsætte det til kødet, der hvor det giver mening. Jeg lavede af 400 gram hakket grisekød, og så er der altså nok til at jeg kan fryse halvdelen ned - de skal bruges i næste i uge i en omgang boller i karry.


Tip: Gem altid broccolistokken når du laver broccolisalat. Den kan f.eks. bruges til grøntsagsmos.Onsdag: Sød kartoffelpizza med kebab

Jeg elsker sød kartoffel, og synes den gør sig rigtig godt sammen med nogle lidt mere 'kradse' krydderier, som man f.eks. finder i kebabkød. Derfor kom jeg på, at google om der ikke var nogen, der havde eksperimenteret med at bruge den som bund i en pizza, og det var der faktisk. Den blev super lækker og det er ikke sidste gang, at vi laver pizza med bund af søde kartofler.


Torsdag: Millionbøf med grøntsagsmos
Millionbøf er noget jeg faktisk aldrig tidligere har lavet, men jeg fandt en sund udgave hos Camilla Drabo, og da jeg vidste jeg ville have rester af både sød kartoffel fra onsdag og stokken fra broccoli tilbage fra tirsdag, var det fristende at lave en brun sauce til en blød omgang grøntsagsmos. Foruden sød kartoffel og broccoli indeholdt mosen gulerødder og bagekartofler.Fredag: Pita med falaffel
Jeg gik den nemme vej med denne uges falaffel og lavede dem fra færdig pulver, der kun skal tilsættes vand, stå lidt og så steges på panden. Karen Sofie er, ligesom jeg, helt vild med dem og vi forspiste os vidst lidt, for der var ikke rigtig nogen tilbage da vi gik fra bordet.Lørdag: Rester
Vi fik stor og dejlig frokost med dessert hos min svoger og svigerinde lørdag, så det passede perfekt, at det eneste vi skulle lørdag, var at tømme køleskabet for rester til aftensmaden.Søndag: Hjemmelavet cordon bleu med fritter og ærtemos
Jeg er ret glad for selv at lave cordon bleu. I denne uge blev det med pankorasp, noget revet ost jeg havde tilovers fra tirsdagens pizza, og så et par skiver pålægsskinke. Ærtemosen var en lækker, let sag (der blev spist helt op) med en masse blendede ærter smagt til med creme fraiche, salt og citron og fritter blev lavet af bagekartofler, bagt i ovnen ved høj varme.


Ugens søde indslag: Brownies med paranødder. (Opskrift på vej)Kommentarer

Populære opslag