Inspiration til aftensmaden. Det spiste vi: Uge 15

Maden i denne uge var virkeligt lækker og alsidig. Vi havde nogle ret pressede aftner med forældremøde og lignende, men med et par smarte små 'hacks' fik vi rigtig fin mad hver dag alligevel. 


Mandag: Pita med hjemmelavet falafel. Det er super nemt at lave falafel hvis du bare sørger for at have kikærter som er opblødt. Hvis du ved du glemmer at opbløde kikærterne aftenen før, så brug dåsekikærter. Foruden falafler brugte vi bare de grøntsager vi lige havde i køleskabet. Sørg for at lave en god portion, de er også dejlige at have med på madpakken.


Tirsdag: Pasta med bacon og butternut squash - Sjældent vi følger en opskrift til punkt og prikke, men det gjorde jeg faktisk i denne sammenhæng, da det var nogle smage jeg ikke selv havde tænkt at sætte sammen. Det fungerede SÅ godt og var let at lave. Jeg tilberedte squashen aftenen i forvejen, så den var nem bare lige at vende med de andre ting dagen efter. Vi bruger meget dét at forberede tingene på forhånd når vi ved vi får en tidspresset dag.Onsdag: Ølbraiseret oksebov i römertopf. Manden lavede mad. Han ordnede alle grøntsagerne tirsdag aften. Blev sat i ovnen om morgenen på lav varme så den var klar da vi landede hjemme om aftenen alle sammen og bare skulle have mad 'nu'! Elsker mad, der kan passe sig selv på den måde. 


Torsdag: Rester. Jeg var til forældremøde så det handlede om at have noget som bare kunne findes frem. Det blev til rester fra gryderetten dagen før, som kunne fyldes i madpandekager fra fryseren (vi fik jo fyldte pandekager i sidste uge og jeg havde lavet lidt ekstra til lageret), lidt brød og en masse forskellige slags grøntsager.Fredag: Fyldte portobellosvampe. Husk endelig at gemme 'midten' og stokken når du laver plads til fyldet, det kan nemlig bruges til en anden aftensmadsret eller eventuelt i en morgenmadsomelet. Vores svampe blev fyldt med peberfrugt, frisk fennikel, porre og søde kartofler. Toppet med en smule ost. Til svampene fik vi ovnbagte kartofler. 


Lørdag: Fiskelasagne af ørredfileter og spinat.


Søndag: Lammeculotte med rødvinssauce og kartoffelmos.

Kommentarer

Populære opslag