Acessories dit juleknas

Hvis du ligesom mig, langt foretrækker hjemmelavet knas til jul, men er lidt af et svin i et køkken, så kan dette tip måske være noget for dig.

Det der virkelig sviner er, når man skal lave mange forskellige slags godter f.eks. marcipan og nougat konfekt, hjemmebagte småkager, havegrynskugler osv. osv. osv.
I år har jeg hverken haft tid ellerlyst til selv at lave en masse, men i går havde jeg lidt overskud og lavede derfor en omgang romkugler efter min portvinskugler opskrift (dog med rom i stedet for portvin).

For at give noget god variation trillede jeg kuglerne i mange forskellige ting. På den måde får man let og hurtigt mange forskellige konsistenser og smage - og det bedste af det hele: Man kan bruge det man lige har og det er let, sjovt og billigt at eksperimentere med.

På billedet ses (fra øverst i venstre side); Almindelig romkugle, romkugler med rosiner, romkugler med smeltet mørk pålægschokolade, romkugler med havregryn, romkugler med knuste tuc kiks (saltsmag), romkugler med flormelis, romkugler med mandelstykker, romkugler med kandiseret appelsin.

Andre idéer kunne være:
- sukkerkrymmel,
- kandiserede blomster,
- krokant,
- knuste julestokke med pebermyntesmag,
kun fantasien sætter grænser.

Denne idé kan overføres til meget andet end romkugler. Prøv f.eks. at dele din glasur til figurkagerne op i mindre portioner og tilsæt forskellige smagsgivere - så bliver de ikke kun flotte, men også velsmagende.

Kommentarer

  1. Uh det ser lækkert ud Marie, bliver helt lækker sulten.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag