Salat i haven i januar
Det er faktisk muligt at plukke frisk, sprød salat i haven i januar. - Også uden en masse besvær med tildækning osv.
Jeg har netop været i haven og hente to typer salat til vores aftensmad. Vi skal have den simple, men skønne quiche lorraine (bacontærte) og dertil hører altså bare en omgang grøn salat hvis du spørger mig.
Fælles for begge salater er, at jeg kun har sået én gang for nogle år siden og nu passer de sådan set sig selv.
Bibernelle er vidst egentlig en krydderurt, men vi bruger den ivrigt på samme måde som man bruger babyleaves. Smagen er agurkeagtig og frisk. Bibernelle er flerårig og jeg har en oplevelse af, at den er ret hårdfør. I min have har den flere gange været overgroet af græs, men kommer hurtigt igen når man 'befrier' den.
Vinterportulak har de skønneste små blade der er vildt sprøde og lækre. Jeg har sået den én gang, men ladet den selvså sig flere steder så nu popper den op rundt omkring og står stærkt lysegrøn i kontrast til den ellers lidt kedelige have.
De to salater bliver blandet med lidt ærter og grønne bønner (fra frost) og vendt med lidt vinaigrette og så har vi den skønneste vintersalat.
Jeg har netop været i haven og hente to typer salat til vores aftensmad. Vi skal have den simple, men skønne quiche lorraine (bacontærte) og dertil hører altså bare en omgang grøn salat hvis du spørger mig.
Fælles for begge salater er, at jeg kun har sået én gang for nogle år siden og nu passer de sådan set sig selv.
Bibernelle er vidst egentlig en krydderurt, men vi bruger den ivrigt på samme måde som man bruger babyleaves. Smagen er agurkeagtig og frisk. Bibernelle er flerårig og jeg har en oplevelse af, at den er ret hårdfør. I min have har den flere gange været overgroet af græs, men kommer hurtigt igen når man 'befrier' den.
Vinterportulak har de skønneste små blade der er vildt sprøde og lækre. Jeg har sået den én gang, men ladet den selvså sig flere steder så nu popper den op rundt omkring og står stærkt lysegrøn i kontrast til den ellers lidt kedelige have.
De to salater bliver blandet med lidt ærter og grønne bønner (fra frost) og vendt med lidt vinaigrette og så har vi den skønneste vintersalat.
Kommentarer
Send en kommentar