Edi-kartofler

Mine forældre har et vennepar hvor manden, Edi, er fra Kroatien. Som barn var jeg meget fascineret af det eksotiske i hans accent og ikke mindst hans madlavning. En sommer tilberedte han hele blæksprutter på grillen. Han lod som om han stadig havde dem i hånden og kildede os grinende i håret med sine fingre som om det var blækspruttens fangarme. Jeg var ved at dø af skræk og spænding på én gang.
Senere da vi spiste de tilberedte blæksprutter var jeg helt solgt. Ih de var gode!


Til blæksprutterne serverede han de her enkle men meget velsmagende kartofler, der altid siden i vores familie har heddet 'Edikartofler'. De er lækre til nærmest alt kød, så selvom du ikke lige er blækspruttefan synes jeg du skal prøve alligevel.

3 bagekartofler
3 fed hvidløg
God olivenolie
Krydderblanding af: Timian, Oregano, Basilikum, Merian

Skær kartoflerne i både og kog dem kort op. Læg kartoflerne over i et ovnfast fad og fordel rigeligt af krydderblandingen og olivenolien på kartoflerne. Sørg for at få vendt dem rundt så olie og krydderier fordeles jævnt. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver og drys ud over kartoflerne.
Bag i ovnen ved 185grader i 30 minutter.

Tip: Du kan behandle stort set alle rodfrugter ud fra 'Edi-metoden'. Tilsæt gerne løg, små tomater, porrer, søde kartofler, pastinak, persillerod, jordskokker eller hvad du nu ellers kan komme i tanker om. Jeg lover det bliver lækkert!

Kommentarer

Populære opslag