Tip: Jordbærmarmelade med hvid peber

Vi har nærmest svømmet i jordbær i år. Med plukningen af over 10kg har jeg pynet rigtig(!) mange bær. Jeg har lavet jordbærmarmelade, jordbær-rabarbermarmelade, sirup, jordbærkoldskål og frosset en masse bær ned . Samtidig har vi selvfølgelig spist os mætte i friske jordbær og endda lavet en enkelt af Henriks fantastisk syndige jordbærlagkager!

Jeg elsker at eksperimentere med nye smage. I 2014 var der lakrids i solbærmarmeladen og i 2015 valgte jeg så at prøve noget nyt i de sidste glas jordbærmarmelade: Jordbærmarmelade med hvid peber.

Sådan gør du:
Det er ganske simpelt at opnå en helt anderledes og spændende smag i din jordbærmarmelade: Lav marmeladen præcist som du plejer. Når marmeladen er kogt færdig rører du hvid peber i. Jeg anbefaler ½tsk hvid peber pr. ½kg frugt. Den hvide peber giver en lækker krydret smag og gør den ellers så søde jordbærmarmelade velegnet til andet end desserter. Prøv f.eks. denne jordbærmarmelade til vildt eller ovenpå en omelet med løg.

Rigtig god fornøjelse!


Kommentarer

Populære opslag