Maries frugtbrød på surdej
Dette brød er frugtigt og lækkert og både min datter på syv mdr og min mand elsker det. Især lækkert med stærk ost eller mørk solbærmarmelade. Brødet laves på surdej, så det tager to dage, men har du travlt kan du forsøge at lave den på gær, det har jeg ikke selv prøvet herhjemme.
Dag 1
Ingredienser:
Surdej
3dl vand
3dl økologisk rugmel
Opformér din surdej med vand og rugmel og lad stå natten over.
Dag 2
Ingredienser:
1tsk kardemomme
200g speltsigtemel
1/2dl vand
25g sukker
50g hakkede dadler
50g tranebær
Tilsæt alle ingredienser og rør godt i røremaskine. Du kan også bruge andet frugt og eventuelt tilsætte hakkede nødder. Vi udelader nødder da vores lille datter spiser med.
Hæver i smurt rugbrødsform mindst to timer, gerne længere. Bages i 25min ved 250grader.
Tag ud af formen med det samme og lad køle helt ned inden du skærer :-)
Kommentarer
Send en kommentar