Rundtur i Boller Slotspark August 2015

Hvert år på vores bryllupsdag den 4. august tager vi på Picnic. I år kørte vi kun et par kilometer hjemmefra til Boller Slotspark lidt udenfor Horsens. Efter gåturen rundt nød vi vores tidlige aftensmad i en kinesisk pagode mens sommerregnen silede ned omkring os. Så dejligt!

Parken ligger ved siden af det smukke Boller Slot, der tidligere var plejehjem, men nu er solgt og skal ombygges til lejligheder.Lågen til haven er flot og majestætisk. Haven er åben for offentligheden i perioden april til oktober hver dag fra 10.00 - 20.00. Der er toiletfaciliteter og mulighed for at spise medbragt mad i forskellige pavilloner rundt omkring.
Parken er ikke voldsomt stor. Det tog os cirka en time at nå rundt og se de forskellige afdelinger. Der er fire 'inddelinger':

Lægeurter, Rosenhave, Kinesisk have og Bolleregen.

I rosenhaven var jeg fascineret af de mange bunddækkende roser - sådan nogle har jeg ikke set før. Jeg tænker om de mon kan stå sammen med vores eksisterende roser - det kunne være så smukt sammen :-)
I den kinsesiske have nød vi vandløbene, den kunstige 'kilde'/vandfald og de flotte formklippede træer og buske.


Boller-egen er Danmarks største egetræ - målt i tykkelse, med en diameter på omkring 12,50 meter. Man må desværre ikke gå helt tæt på træet, men selv et par meter væk bliver man imponeret over størrelsen. Lynet har været slået ned i det, så der mangler nogle grene, men det er utrolig frodigt at se på. Træet formodes at være omkring 1000 år gammelt og har været hult de sidste 200-300 år.

Har du tid en dag vil jeg helt klart anbefale dig, at kigge forbi Boller Slotspark, og hvis du er i området, så sig til - du er velkommen til også at kigge forbi her hos mig :-)
Vil slutte med et billede af mig foran en flot rosenbue i parken.


Kommentarer

  1. Det ser rigtig fint ud den park. Men må indrømme, at jeg griner lidt indeni, som den 5-årige jeg er af navnet Boller. Kender du historien bag navnet Boller til slottet?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag