Kom Maj du søde Milde!

Så ramte vi maj måned - og hvor er det skønt, at vejret lige så stille bliver varmere og varmere. :-)
Vi har en masse at se frem til i maj måned. - Fridage, fejring af mors dag, og selvfølgelig masser af skønne ting på Gården hvor det pibler af liv både i form af dyreunger og spirende blomster og grøntsager.


Første maj fik vi vores første hold kaninunger. Dem glæder vi os til at se hoppe ud af reden om et par uger. For nu må I nøjes med et lidt utydeligt billede fra reden - taget i dag. Vil ikke pille for meget ved dem :-)


Kyllingerne er efterhånden mere 'småhøns' end kyllinger og har selv lært at gå udenfor, selvom de stadig er lidt bange for de store høns, der gerne sætter dem på plads. - Men så er det jo godt man kan holde lidt sammen ;-)I vindueskarmen spirer majs og agurker. Agurkerne synes det var lidt hårdt at blive plantet om, så nu bliver de puslet lidt ekstra, men det ser ud til de klarer sig. Tomaterne er allerede plantet ud i drivhuset og det pibler op af jorden med blandt andet asparges og rabarber.Mit ene højbed bliver hjem for masser af lækkerier til kaninerne - blandt andet tallerkensmækker, morgenfrue og persille.
Min mor, der har arbejdet i gartneri, havde et gammelt trick til bekæmpelse af brændenælder - noget vi bestemt har brug for: Hak brændenælderne ned og læg jordskokker. Jordskokkerne kvæler brændenælderne. Nok er vi ikke vilde med jordskokker, men vi hader brændenælder - og kaniner er faktisk ret vilde med jordskokkerne, så det er winwin ;-)

Kommentarer

Populære opslag