Kyllinger uden skrukhøne - indretning af bur

I sidste uge kom vi hjem med fem nye kyllinger til hønsegården. De er udruget hos en avler i Give, og da vi pt. ikke har en skrukhøne, går de sammen i et stort kaninbur af plastik.
Der skal meget lidt til at en lille kylling føler sig godt tilpas, men tilgengæld forandrer kyllingerne sig hurtigt fra små pippende dyr til mere hønselignede fugle, så man skal være klar til at give dem mere plads og underholdning når de vokser til.


Som nævnt er kyllingeburet lavet af et gammelt indendørs kaninbur.
I bunden har vi aviser og savsmuld. Vi skifter det ofte, da kyllingerne spiser meget, og derfor også skal af med en del...
Da kyllingerne går på savsmuld er det vigtigt, at de har adgang til grus til deres kråse. Det har de i en lille plastbeholder i den ene ende af buret. Her lægger vi også små stykker græs, som vi klipper i stykker til dem.

I midten af buret hænger varmelampen, der er vital for dyrenes overlevelse - de kan jo ikke gemme sig under en varm hønemor.


I den anden ende af buret står en skål med fodder til kyllingerne. De spiser meget - nok blandt andet fordi der hele tiden er lys på dem i form af varmelampen. Det er ikke den bedste løsning, men når de bliver lidt ældre, kan de få lov at gå i et lidt større område, så de kan gå længere væk fra lampen og derved få mere mørke.

Ved siden af foderet hænger en gammel halvliters colaflaske med bunden i vejret. Den er fyldt med vand og der er boret en drikkestuds i låget - den er vi rigtig glade for, for kyllingerne kan sagtens finde ud af at bruge den, og vi behøver ikke frygte at de drukner eller hælder vand ud i hele bunden af buret.

I forhold til øvrig underholdning, så er det lidt forskelligt hvad de får at kigge på. Vi har blandt givet dem:
En stor tot hø - som man både kan putte/gemme sig i, og smage på.
En rispose (dem man varmer til at have i en øm nakke eller lignende): Kan bruges til at putte i eller hoppe ovenpå,
Et stort hjørne med sand til at rode rundt i.
Kyllingerne elsker at undersøge og afprøve mulighederne med de forskellige ting - det er en fryd at kigge på :-)


Om et par uger er kyllingerne store nok til, at de kan flytte ind og gå i hønsehuset sammen med de voksne høns. Vi sætter et midlertidigt 'bur' op til dem bestående af et stykke hundehegn. Hundehegnets masker er så store, at kyllingerne kan løbe ind og ud af deres bur, men hønsene kan ikke følge efter dem: På den måde er de i fred for de store høns, men lærer stadig hinanden at kende.


Kommentarer

Populære opslag