Byg selv kaninløbegård

I dagens indlæg overtager Henrik bloggen og fortæller hvordan han byggede kaninernes fine udendørs løbegård.


Hvor stor er din kanin?
Maries er ”franske væddere” og det er en pænt stor kanin. Derfor bliver løbegården/udendørs buret, selvfølgelig også rimelig voksent. Hvis du har en mindre kanin, behøver buret ikke være helt så stort, medmindre du ikke orker at flytte det så tit..

Det her med at vælge en god størrelse er faktisk det sværeste når der skal bygges et udendørsbur.  Selvfølgelig vil man altid gerne bygge verdens bedste (og største) bur, men det er ikke uden problemer. Kaninerne bør nemlig flyttes efterhånden som græsset bliver spist, så de altid har friskt og rimeligt langt græs at spise af.

Start med at vælge en god højde. Højden skal helst være så stor at kaninen kan stå oprejst uden at slå hovedet ind i loftet. For en fransk vædder betyder det åbenbart omtrent 80 cm – men som jeg senere fandt ud af, vil du også gerne have buret så lavt, at du kan nå kaninerne uden at skulle flyves ind i buret med helikopter..

Kaninen vil gerne gå i læ for uvejr, rovfugle, og naboens kat, så det er et hit hvis man kan få bygget en hule, med vægge og tag, som kaninen kan løbe i skjul i.
Kaniner skal gå kønsopdelt, medmindre du er sulten nok, så enten skal man bygge et bur per køn, eller gøre som jeg har gjort.

Først fandt jeg de længste brædder jeg havde liggende. De var præcist 3 meter lange, 10 cm brede og 2cm tykke, så det var et godt udgangspunkt for at dimensionere et bur til 2 kaniner.  Et 3 meter langt bræt er dog ret fleksibelt, og for at undgå at tyngdekraften vil få dem til at svaje alt for meget, blev de sat på ”højkant”. 

Fordi jeg synes det er pænest blev de skåret i smig, og to identiske rammer med ydre mål på 3 meter x 80 cm, blev lagt ud på gulvet. Hjørnerne blev skruet sammen med en 8x8x8 cm terning - lavet af en 4x4 ;). To andre rammer lavet efter samme opskrift med ydre mål 1,5 meter x 80cm, og skruet på terningerne i hjørnerne som gavle.

For symmetriens skyld, satte jeg huset i midten. Først opdeles buret i en zig-zag form, ved at skære nogle lister, en masse 80 cm brædder, og så ellers bruge en masse skruer og lidt tålmodighed. Brædderne i midten af zig-zagget er 1 meter, så de kan bære et lille tag.


Og så skal der jo bare hængsler og låger på. Begge låger laves efter samme princip som de andre rammer.

Kommentarer

Populære opslag