Uddrag fra havebogen

Ingen billeder i denne omgang, men lidt uddrag fra havebogen skal I da have.
Jeg går på ferie i morgen, så mon ikke der bliver tid til lidt flere spændende opdateringer snart?

1. juli
Høst af første to ærtebælge med lækre grønne ærter.
Vi har nu høstet 2kg solbær, og man kan slet ikke se, at vi har taget af busken. Der er lavet solbærsaft og et enkelt glas marmelade.
Jordbærrene er så småt ved at gå i sig selv igen, der bliver vidst ikke så mange flere af de planter i år, men vi har også haft en pæn mængde. Håber dog på endnu flere næste år, når jeg får sat de nye fine skud.
Har på dette tidspunkt høstet tre skoleagurker og ellers ingen agurker. De agurker jeg selv såede er alle gået til. Note til næste år: Køb fordyrkede agurker :-p


Squashplanterne på friland har endelig fået fat, nu venter vi bare på, at de også kommer i gang med at lave squash.

Tomatplanterne på friland skal snart bindes op. Blomstrer fint. Dem har jeg selv sået fra frø, men har ikke styr på hvilke af de to frøtyper jeg såede, der kommer op her.
Tomatplanterne i drivhus har fine grønne tomater - venter på de modner. De blev købt som små planter.


For nogle dage siden ryddede jeg halvdelen af rødkålbedet for græs, og smed lidt krydderurtejord omkring (indeholder organisk gødning). Jeg knækkede også alle de døde/trælse blade af. Der er rigtig meget lugearbejde endnu, men det er noget af det jeg skal i bund med i sommerferien. Glæder mig, til det er fint igen!

Kirsebærrene er nok modne om en uges tid til fjorten dage. Glæder mig!

2. juli
Opdagede, at den ene nyplantede hængepil er død. Ser ud til, den er tørret ud - måske fordi der ligger en eller anden form for dræn/faskine lige nedenunder - græsset er også helt tørret ud der. Det andet træ, der står kun en halv meter væk, har det okay.

Det hele går ret meget op i høns lige nu. De skal hentes på lørdag, og vi glæder os helt vildt (jeg gør ihvertfald!) Henrik har bygget det pæneste interiør til hønsehuset, og vi er ved at være godt klar. Hønsegården er svær at få lavet færdig, da den væltede bygning ligger lige midt i hønse-land. Vi rykker ham der skal have materialer for at komme og hente dem (ellers må vi jo flytte dem selv).

Mine morgenfruer vokser meget langsommere end jeg husker det. Det er måske det tørre vejr? Skal huske at få nappet frø fra dem, og måske også de selvsåede valmuer, så der kan blive nogle flotte bede næste år.

3. juli Chili'erne er høje og blomstrer, men bladene er slaskede og triste at se på. Lod være med at vande i et par dage, for at se om det gjorde en positiv forskel. Det gjorde det ikke. vandede i går, og håber nu, det virker. - Læste nemlig, at slaskede blade kan være både pga. overvanding og undervanding - go figure!

Har fået fine røde bælge på de 'røde' ærteplanter. Kan ikke huske om ærterne indeni også skulle være røde, men det ved vi om et par uger.

Ukrudtet vokser os over hovedet i de store grøntssagsbede omme bagved, men imellem ukrudtet står også noget af dét, jeg håber kan blive efterårets grøntssagshøst: Gulerødder, broccolli, sellerirod og porrer har fundet plads i bedet og ser ud til at vokse fint. Dog er der rigtig mange dræbersnegle deromme. Nok fordi det er så tæt på kornmarken - vi har ikke så mange omme i haven ved huset.

Vores asparges, som jeg købte billigt i Silvan har sat bittesmå fine blomster. Håber jeg tør stikke et par næste år.

Pæretræet er sprunget godt ud i toppen, men der er stadig tegn på gitterrust - dog slet ikke i samme mængde som før. Der er smidt en del pærer, men der sidder dog også en del tilbage, og de ser ud til at vokse fint.

Vinen vokser rigtig flot efter vi gav den en grov beskæring sidste år. Jeg har sommerbeskåret den tre gange i år, og desuden taget enkelte grene indimellem. De største druer er ærtestørrelse.

Man skal vidst være haveentusiast for at gide læse det her hva'? ;-)

Kommentarer

Populære opslag