The other hand


Smukke sprogblomster der folder sig ud over bogens sider og giver dybde til en lidt hul, men overraskende historie.
Sådan vil jeg kort beskrive årets første(!) læste bog "The Other Hand" af Chris Cleave.

Bogen er for længe siden 'moochet' på Bookmooch, da det er en New York Times Bestseller og allerede dér, altså har en stjerne i min bog. - Jeg er meget ofte tilfreds med bøger der har ramt de store amerikanske hitlister.

Historien er sat i England, men kunne ligeså godt foregå i Danmark, og handler om to kvindeskæbner: En ung kvinde fra Nigeria der er flygtet til England, og en engelsk mode-redaktør. Historien har på skift de to kvinder som fortællere. 

Bogen begynder temmelig kryptisk, med at fortælleren beskriver et engelsk pund, og hvorfor hun gerne vil være som et engelsk pund. - Yes. really!

"The policemen slam the door shot "Thunk". I shivered. When you are a refugee, you learn to pay attention to doors. When they are open; when they are closed; the particular sound they make; the side of them that you are on."

For mig, er sproget i bogen ét af de bærende elementer. Der er så mange fine metaforer og billeder, som fik mig til at gyse og grine undervejs. Samtidig har den Nigarianske pige "Little Bee" nogle uhyggelige pointer når hun naivt og nøgternt fortæller om England set med afrikanske øjne.

Rigtig god læselyst!

Kommentarer

Populære opslag