Idéer til påske

I lørdags holdt vi påskefrokost for Henriks familie her på Gården. Vi arbejder stadig systematisk på at få fryseren tømt for svinekød, efter vi, sammen med mine forældre, købte en gris i efteråret.
Derfor serverede vi: Lun leverpostej, sylte og gråfinker. Det blev spist med stort velbehag, og der var masser af komplimenter til kokken - ikke mindst fra Henriks bedstefar, der blev helt nostalgisk ved smagen af finker.
De fleste af os havde aldrig smagt det før, så det var lidt spændende, men bestemt en ret der kan anbefales, og som vi vil lave igen.

Kogte æg på bordet
På et påskebord skal man dog også have æg, så vi havde suppleret de mange svineretter med lidt kogte æg.
Jeg havde dekorereret dem let og hurtigt blot ved hjælp af grøn frugtfarve, som jeg langsomt fortyndede med lidt vand. Det gav dette smukke resultat, der henleder tankerne på akvarelmalerier med mange nuancer af grøn, gul og blå. Nemt og fint!


Æggejagt
Efter vi havde spist, var alle ude og skjule små gaver rundt omkring i haven, og så gik vi allesammen på havevandring/æggejagt for at finde det de andre havde lagt ud. Foruden de klassiske chokoladeæg var der også mange søde idéer: Hjemmebagt kage, påskebry og hjemmelavede marcipanæg.
Det var en rigtig hyggelig aktivitet, som også Henriks bedsteforældre havde det sjovt med.Lidt Ægstra Ægspiration


Min søde veninde Anja laver de her sjove "drageæg", som jeg tror alle børn vil elske. De laves meget simpelt ved at koge æggene, krakelere skallen, pensle dem med frugtfarve/-pasta, vente 10 minutter og så ser æggene så fine ud, når man piller dem.
(Piskeriset har i øvrigt en udvidet guide til det her.)Kommentarer

Populære opslag