Et amputeret pæretræ


Midt i vores have står et kæmpe pæretræ. Et af den slags som man hænger en gynge i, sætter sig under og læser en bog, nyder skyggen af, når det er rigtig varmt udenfor. Da vi overtog huset sidste år, var det gamle pæretræ dog forfærdeligt sygt. Der var huller i barken flere steder, nogle af de helt store grene var døde og fyldt med mærkelige vækster og bladene var fyldt med underlige misdannelser.

Efter megen diskussion og søgen på nettet kunne vi konstatere, at træet led af gitterrust og skurv. Træet var meget slemt angrebet og blade såvel som pærer drattede ned uden at blive til noget i større stil. Vi forhørte os rundt omkring og kom til sidst til den konklusion, at vi (foruden at fjerne enebær fra haven, der efter sigende er årsag til gitterrust), simpelthen tog hele toppen af det stakkels pæretræ.
Det skete i efteråret - i øvrigt med temmelig megen møje og besvær.

Nu står træet så der - temmelig amputeret, men med masser af nye skud, og jeg er så spændt på, om vi får pærer på træet i år, og om det gamle træ 'vokser til' eller vi skal have plantet nogle nye træer. Kryds fingre for at amputationen lykkedes. Jeg håber træet klarer sig, for det står et virkelig perfekt sted og det vil jo tage mange år, at få sådan et træ igen.

Kommentarer

Populære opslag