Blommetærte


Mens jeg ser dette års grøntsager komme piblende op af jorden i drivhusets små potter, kæmper jeg en kamp for at få ryddet lidt ud i fryseren, så der kan blive plads til sommerens og efterårets høst. (Den kommer jo før end vi tror det :-) ).

Sidste år fik vi en ordentlig omgang blommer fra min bror og svigerindes blommetræ, og dem har jeg haft utroligt svært ved at få brugt. Forleden røg der dog en pose op af fryseren, og så besluttede jeg mig for, at lave en blommemarmelade/gelé.
- Sådan én er rigtig god f.eks. til svinekød eller wokretter (ligesom chutney).
Noget af den fik dog også lov til at indgå i en simpel blommetærte.
Opskriften er næsten ikke en opskrift, da det er så simpelt:

  • Lav en almindelig mørdej og forbag den lidt.
  • Læg et stykke udrullet marcipan ovenpå mørdejen og bag bunden færdig, så marcipanen smelter lidt ned i dejen.
  • Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den køle en smule før du lægger blommegeléen på og topper af med lidt grofthakkede mandler.

That's it :-)

Vi spiste den med lidt græsk yoghurt rørt med vaniljesukker.

Kommentarer

Populære opslag