Forårsforberedelser: Oprydning i drivhuset

Så gik den ikke længere, i går måtte jeg bare i gang med et eller andet forårsagtigt.
For et par uger siden, brugte min dygtige mor og jeg lidt tid på, at få klippet min vinstok til, så den er klar til at danne forhåbentlig mange druer i det nye år. (Den var ihvertfald vældig produktiv i 2013).
Derfor havde jeg lidt oprydning at lave i drivhuset, ikke mindst fordi jeg rigtig gerne ville i gang med at forspire kartofler. Jeg har købt fire forskellige sorter som skal afprøves i 2014 - men mere om dem i et andet indlæg.

Da vi overtog Gården sidste sommer, havde sælger været så sød at lægge kartofler til os. Noget vi nød godt af, hele sommeren igennem. Det er den skønneste skattejagt, at grave lækre kartofler frem fra haven, og med fire forskellige sorter, der modner på hvert deres tidspunkt hen over året, skulle vi være godt dækket ind.


De blev meget simpelt lagt med to forskellige sorter i nogle gamle Kohbergkasser. Ifølge brugsanvisningen på kartoflerne skal de ligge et lyst sted, men jeg har nu altså en idé om, at de har bedst af at være lettere dækket til, så jeg regner med at holde lidt øje med dem over de næste par dage og så eventuelt lægge noget sækkelærred henover så de kan holde varmen, men stadig får masser af luft. 

For at få plads til 'forspiringsstationen' måtte vi rydde lidt op i det vintertriste drivhus - og der var Milde en super god hjælp, for hun er nemlig mester i at vende jord:
... og mens Milde så fint hjalp med at ordne bunden af drivhuset, hjalp Henrik mig med et andet projekt. Jeg havde nemlig verdens grimmeste plantebord hængende på væggen i mit drivhus:


Bordet var lige bredt nok, og så var det også slidt, hullet og generelt bare ikke særligt hyggeligt at se på. Det mente Henrik, at han kunne ordne for mig forholdsvist nemt, og i løbet af nul komma fem fik jeg et fint nyt plantebord:


Bordet er skønt patineret, for det er lavet af gamle gulvbrædder fra ejendommen. Jeg gav dem lidt olie, og ellers mangler der bare en lille liste bagpå, så er det helt perfekt. Nu han var i gang,sørgede Henrik for at det blev lidt længere og smallere, så det passer bedre ind i det lille drivhus.

Er du gået i gang med forårsforberedelserne?

Kommentarer

Populære opslag