Oplevelser med 5:2 diæten - Den første fastedag

Mandag hoppede Henrik og jeg på 5:2 diæten. Vi plejer at afprøve de forskellige kure når de bliver hippe, for at se om det er noget for os, og konceptet om, at du må spise 'almindeligt' 5 dage om ugen, og have ekstra fokus 2 udvalgte "Fastedage", lød spændende for os. På fastedage kan man som kvinde indtage op til 500 kcal og som mand 600 kcal.

Mandag morgen(mad)
Den første fastedag. drak jeg en Nupo Meal Replacement til morgenmad. Dem er jeg ret vild med, de mætter godt og det er en hurtig måde, at få sig et måltid på. Der er lidt over 200 kcal i sådan én, hvilket betød at jeg havde omkring 300 'tilbage' til resten af dagen. Mmm, at starte dagen med smagen af chokolade!
For Henriks vedkommende bestod morgenmaden af en skive knækbrød med tyndskåret flæskesteg.

Eftermiddagskrise
Jeg tog på arbejde, og her gik det fint med at leve på kaffe, te og vand... indtil klokken nærmede sig tre om eftermiddagen. Her begyndte maven at rumle og jeg følte mig virkelig sulten. Det mest frustrerende for mig var, at jeg sidder på et storkontor og finder det generende hvis de andre kan høre min mave rumle. Det kunne hurtigt afføde en masse spørgsmål og kommentarer, som jeg ikke lige var klar til. Med lidt ekstra koldt vand fik jeg styr på sulten og klarede den sidste time på arbejde.

Aftensmad
Da jeg landede hjemme på matriklen omkring klokken kvart i fem, var både Henrik og jeg klar til en omgang aftensmad. Inspireret af en opskrift vi fandt i en 5:2 kogebog lavede vi ovnbagte grøntsager med parmesanost og en anelse gravad laks. Det blev rigtig godt, og vi var begge overraskede over, at der var så meget mad - vi var egentlig pludselig ikke klar på at spise så meget. Faktisk spiste Henrik ikke sin portion op.

Før sengetid
Da vi nærmede os sengetid følte jeg en trang til at gå i køkkenskabene og kigge efter mulige ting der kunne gnaskes. Jeg var egentlig ikke sulten, men min mave var utilpas, og der var helt sikkert også en masse vane i det. Jeg fandt nogle rosiner og læste kalorieindholdet. Efter aftensmad havde jeg 45 kcal "tilbage" af mit fastedøgn. Jeg valgte dog at lade rosinerne ligge og gik i seng med et indtag på 455 kcal på min første fastedag.

Bivirkninger (ikke læsning for de sarte)
Jeg oplevede ikke hovedpine eller træthed i løbet af dagen, men efter aftensmaden blev min mave utilpas og jeg måtte besøge toilettet nogle gange - og det der kom ud, kom hurtigt.
Jeg har generelt en meget sart mave, så det kom egentlig ikke bag på mig, at det var den der var påvirket, men jeg var glad for, at der ellers ikke var noget.

Dagen derpå
I går var almindelig 'spisedag' ovenpå fastedagen. Jeg var egentlig ikke særligt sulten i løbet af dagen, og især ikke omkring frokost, hvor jeg dog alligevel spiste min hjemmelavede kyllingesalat med fuldkornspasta for at være sikker på, at der var nok energi på til hele dagen. Det var sjovt at opleve, at jeg allerede efter én dag ikke var så sulten som jeg plejer. Jeg er pt. (onsdag 15. januar) i gang med min anden fastedag og ved godt mod. Der kommer nok et indlæg senere om hvordan det går. :-)

Kommentarer

 1. Spændende! :) Jeg har også lidt kig på 5:2, da jeg ikke er specielt god til at skulle undvære specifikke fødevarer (eller ihvertfald tanken om det). Jeg er stadig lidt i researchfasen og jeg skal også lige have fat i bogen :)

  SvarSlet
 2. Har godt set den nye kur og der er mange der har stor succes med den. Pøj pøj :)

  SvarSlet
 3. @Linebinevaskemaskine: Ellers må du gerne låne min bog. Den er hurtig læst. Det er denne her jeg har: http://www.saxo.com/dk/52-kuren_michael-mosley_indbundet_9788740010572 Opskrifterne er ikke specielt gode, men dem kan man finde så mange steder, og ellers er det jo bare i gang med at eksperimentere selv med kalorietabel og tilberedning :-) Lad mig høre hvis du vil låne den.

  @Pernille: Tak for det :-) Nu må vi se hvor længe vi bliver ved - om det ender med at blive en livsstil...

  Er pt. ret sulten, og glæder mig til aftensmaden, men for nu nøjes jeg med en kop te.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag