Før og efter: Gæsteværelset

Plads til gæster

En af de store fordele ved at købe en mindre herregård, er at man endelig har plads til de overnattende gæster ;), men lidt skulle der dog gøres før gæsteværelset blev hyggeligt.

Her er et lille før billede:


En af de første ting vi gjorde da vi flyttede ind var at hive alle de gamle gulvtæpper af på overetagen, da de var ved at være blevet godt møre efter 50 års tro tjeneste.

Det gamle tæppe var lagt ovenpå et stabiliserende lag af spånplader, der igen hvilede ovenpå det originale plankegulv. Vi hev en spånplade af, for at se om gulvet var værd at høvle på, men bestemte os for at de var for svære at få pæne. Så vi satte spånpladerne fast igen, da de giver en god trykfordeling, og derfor et mindre elastisk gulv at gå på.

Spånplade er dog helt ærligt, ikke særligt pænt som gulv, så noget måtte gøres, men da Henrik vimsede rundt og ludmalede lofterne, i et forsøg på at begrænse fornemmelsen af cigarkasse, måtte Marie i gang med at lægge trægulv. Med en god omgang hjælp fra sin far, blev der gjort underværker på overetagen med 75 kvadratmeter nyt trægulv. Vi valgte at købe parketgulve med et slidlag af mat-hvid lakerede brede egeplanker, en kerne af fyr, og lidt krydsfiner nederst til at tage træk-spændingerne. Selvfølgelig med click system, der med lidt finesse og en masse slag med en stor hammer, holder perfekt sammen på gulvet.

Inden det nye gulv kom på, ville vi dog male, så vi slap for at dække alt for meget af. Det ville nok have været en god idé at omtapetsere, men da vi havde en ambition om at få malet færdigt inden børnene flyttede hjemmefra, ville vi først se om vi kunne reparere det eksisterende tapet, og så male det over.
Så vi skar boblerne i det gamle tapet op, og limede det fast igen. Et par steder måtte vi sætte reparationsbånd på revnerne i tapetet. Derefter tog vi et smut til malergrossisten og købte godt og vel 30 L knækket hvid maling, plus mindst ligeså meget maling i samme tone til træpaneler og hessian. (Den historie kommer en anden dag).

Til sammen gør de hvide vægge, det ludbehandlede loft, og det nye trægulv at rummet er gået fra at ligne et udklip fra 70-erne når det er værst, til et mere moderne look, men uden at vi har fjernet de mange sjove skæve vinkler og synlige naturlige materialer, som vi faldt for.

Inden vi fandt på indretningen af gæsteværelset, måtte Henrik lære at bruge en sav, så han kunne lave fodlisterne. Så efter 3 ugers on/off arbejde, adopterede vi en sovesofa, og fandt nogle af vores gamle møbler fra lejligheden frem. Henriks mormor donerede en stol til rummet, så man kunne sidde ned, og med en lille vase, og en radio er den der hotel stemning fuldstændig på plads ;).

Velkommen, sådan kan du bo, hvis du besøger os:


Lige indenfor døren finder du komplementær shampoo, håndcreme osv. Der er også lidt et par fotobøger du kan hygge dig med, hvis du gerne vil lære os lidt bedre at kende. Hos os galer hanen ikke, så du må i stedet stille hjertevækkeuret hvis du vil op på et bestemt tidspunkt. I vindueskarmen står som regel friske blomster. Her kan du også finde et par hjemmesko i din størrelse og nyde en Anders And, mens du lytter til lidt radio og kigger ud i den hyggelige gård.
Nu har du da lyst til at komme på besøg, ikke? :-)

Kommentarer

Populære opslag