Julekalender 2. december: Lav dine egne magasinjuletræer

Jeg kan godt li' at lave min egen julepynt, og her er en sjov lille metode til at lave dit eget juletræ, som jeg har leget lidt med i år. Jeg så den første gang på Pinterest, og har selv udviklet og leget lidt med metoden siden.


Du skal bruge et gammelt magasin og en saks.
Du kan eventuelt også bruge: spraymaling samt tape/lim.

1. Åben magasinet på første side.


2. Fold første sides øverste højre hjørne ned til midten af siden - helt ind til ryggen på magasinet.


3. Tag nu det nye højre hjørne du lige har lavet og fold ind over på samme måde, så du danner en smal trekant.


4. Bladr til næste side og gentag proceduren som på side 1.


5. Sådan fortsætter du hele vejen igennem magasinet - og ja, det tager lidt tid. Det bliver allerbedst, hvis magasinet er mindst 100 sider, og gerne mere.6. Når du har foldet sidste side rykker du for- og bagside af magasinet.


7. Nu skal flapperne klippes af juletræet, så det bliver nogenlunde lige i bunden. Alternativt kan du folde de trekantede flapper op i hver enkelt træspids, men jeg synes det er ligeså fint at klippe enderne af.


8. Nu mangler du blot at 'fluffe' træet op, så det ser pænt ud hele vejen rundt. Her kan lidt lim eller tape være med til at fiksere det så det får den form du gerne vil have.


Eventuelt 9: Hvis du ikke er til magasinlooket kan du spraymale træet i en fed pangfarve eller klassisk guld/sølv. Jeg synes dog godt at man må kunne se hvad det er lavet af :-)


Jeg håber du kunne li' dagens lille indslag fra mig til dig.
Hvis du laver et magasinjuletræ, må du meget gerne smide et link til billedet i kommentarfeltet.

Ps: Jeg har selvfølgelig også trukket en vinder af pakkekalenderkonkurrencen fra i går. Tillykke til Sandra, du har vundet den super søde Snemand Frost. Jeg sender dig en email for at få din adresse.

Kommentarer

  1. Fin DIY Marie - tror du ikke, at man kan lave nogle hakker så det bliver lidt mere juletræsagtigt? :-)

    SvarSlet
  2. Hejsa, det har jeg ikke forsøgt, men det burde ikke være et problem, blot man ikke laver for mange nederst, så man ødelægger tyngdepunktet :-) god idé

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag