Julekalender 5. december: Et slag for julekortet


For mig handler julen meget om traditioner - der er noget storslået i ikke at ændre for meget på tingene fra år til år. Tænk engang, at vi fejrer jul, ligesom vores forældre og vores bedste- og oldeforældre har fejret jul før os. Selvfølgelig er der forskelle: (F.eks. i mængden af mad, der i dag vidst ofte tager overhånd), men mange af de overordnede traditioner går igen i mange generationer.
Èn af de traditioner der efterhånden har fare for at blive udvisket er julekortet. Det er selvfølgelig dejligt, at få en hilsen på Facebook eller måske endda en sms, men jeg synes nu alligevel, at et julekort - eller endnu bedre - et julebrev, er rigtig fantastisk.

Nu er jeg også lidt en sucker for kommunikation på den gammeldags måde generelt. F.eks. lærte jeg faktisk én af mine gode veninder: Tanja at kende for mange år siden, da vi var børn og penneveninder. Jeg synes et håndskrevet brev er noget helt specielt. Derfor fastholder Henrik og jeg traditionen om det håndskrevne julekort. Der er efterhånden ved at gå lidt sport i at lave et sjovt og anderledes kort, og det kan tage lang tid før vi er tilfredse og endelig når til det tidspunkt hvor vi kan gå i gang med at skrive. 

For at det ikke skal blive stresset, har vi derfor valgt at skære lidt ned på antallet af julekort i år. Vi tager udgangspunkt i hvem vi modtog julekort fra sidste år, hvem vi ikke kommer til at se til jul, og hvem vi tænker, trænger til lidt ekstra kærlighed og omsorg - mon ikke vi alligevel ender med at skulle sende til en 10-12 stykker i år?

For at slå et slag for julekortet vil jeg forsøge at udbrede idéen lidt ved at 'bytte julekort' Hvis du vil have et julekort fra mig, og sende en hilsen tilbage så send mig din postadresse på email@marieholm.dk. Du må også meget gerne samtidig skrive en kommentar nedenfor om at du har mailet til mig, så andre kan se, at du vil være med til at slå et slag for 'snailmail' til jul. Jeg håber vi skrives ved.

Ps. Vinderen af gårsdagens chokoladejuletræ blev: Pernille, Tillykke med det, håber du vil nyde det.

Kommentarer

 1. Hov det er jo mig - glæder mig allerede til at smage den dejlige chokolade.
  Jeg skriver også julekort, jeg synes simpelthen det er noget af det mest hyggelige, både at sende og at modtage.

  SvarSlet
 2. Man savner helt de der personlige breve.. Hvor har vi skrevet mange sammen.. :)

  SvarSlet
 3. Jeg vil gerne sende dig et et julekort Marie - jeg er nemlig alligevel ved at lave en lille juleting til dig :-) Og jeg har jo din adresse ;-)
  Bedste tanker herfra*

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag