Julekalender 12. december: Vores søde franske tradition


Henrik og jeg arbejder på, at få dannet vores egne juletraditioner, og én af dem er en rigtig sød én af slagsen.

For et par år siden læste jeg om en fransk tradition: Les Treize desserts. Det serveres i forbindelse med julemåltidet 13 desserter som symboliserer Jesus og hans tolv apostle. Alle gæsterne skal smage alle desserterne.
Inspireret af den smukke tradition - og fordi jeg er vild med slik ;-) - har vi i december 13 forskellige skåle stående med godter i stuen. Godterne kan være alt fra nødder og frugt til småkager og slik. 

Da vi begyndte traditionen sidste år frygtede jeg at "godtegildet" ville tage overhånd, men faktisk spiser vi ikke mere slik end vi gjorde før traditionen opstod - og så ser det super lækkert og festligt ud. - Det er jo en nem og sjov måde at få lidt pynt ind i huset på.

I år er det især småkager der bydes, for jeg gik lidt 'bageamok' for nogle dage siden. Derfor har vi blandt andet biscotti, pebernødder, choko-specier og udstukkede brunkager i skålene. De får hele tv-stuen til at dufte af jul, og når man så tilsætter nogle appelsiner og clementiner, så er stemningen da lagt. Hvis du har mod på at afprøve traditionen, så kan jeg også anbefale: Nødder (tager lang tid at spise, fordi de først skal knækkes ud af skallen), snebolde (det ultimative juleslik, synes jeg!), lakridskonfekt (fordi det er i festlige farver), pichon æbler osv. Hvis du gerne vil se hvad de 'rigtige' 13 desserter består af, så kan du finde dem her.

Kommentarer

  1. Jeg er vild med jeres små traditioner i bygger op sammen, det er en vildt god idé.

    SvarSlet
  2. Hej Tekla, Tak for din søde hilsen. Jeg synes traditioner er super vigtige - det binder en familie sammen :-) Det er meget hyggeligt med traditionerne. Nogen af dem går i sig selv igen, mens andre får en betydning, og derfor består.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag