Hvad skal mit blogindlæg hedde? 5 tips til gode overskrifter

Når du har arbejdet længe på et blogindlæg, så lad være med at springe i målet og skrive noget tilfældigt i overskriften. Det kan dog være svært at finde på noget, hvis du lige har brugt alt den kreative energi i indlægget. Her er 5 hurtige tips overskrifter der dur.

1. Stil et spørgsmål
Første halvdel af overskriften til dette indlæg er formuleret som et spørgsmål: "Hvad skal mit blogindlæg hedde?" Rigtig mange mennesker googler sig i dag frem til det de gerne vil læse om. Så om du skriver om haver eller lederudvikling, er det et godt og nemt tip, at prøve og sætte dig i læserens sted og tænke på, hvilke(t) spørgsmål det er du besvarer med dit blogindlæg.

2. Gør folk nysgerrige
Du kan også gå i den helt anden grøft og lave en overskrift der umiddelbart ikke siger noget om indlæggets indhold, men som først giver mening, når man har læst indlægget. Det virker overraskende og sjovt for dine læsere, og kan endda give dig et par nye læsere der ellers aldrig ville være faldet over din blog. Et (måske ikke fantastisk) eksempel kunne være et indlæg jeg læste i dag hos Annemarie Miller med titlen "I lied to my husband" eller hvad med Stinestregens meget (intet)sigende indlæg "Ku ha, sku ha, pu ha".

3. Provokér
En provokerende overskrift er altid interessant, fordi den også er med til at pirre vores nysgerrighed - og måske vækker den endda harme - så er du sikker på at folk læser med ;-)

4. Reklamér for lister
I dag vil vi gerne have meget information på en præcis og overskuelig måde. Derfor er lister altid populære. Dette råd handler selvfølgelig ikke kun om en idé til en overskrift, men også om en måde at skrive dit indlæg på. I det indlæg du læser nu, ville jeg f.eks. gerne give dig nogle idéer til hvordan du kan finde en god overskrift til dit indlæg. Derfor har jeg sat det op som "5 tips til bedre overskrifter". En listeoverskrift kunne også være noget alá "De 10 bedste billeder i 2013", "Top 5 over verdens smukkeste mænd osv.".

5. Brug verbér - og tillægsord
I meget klassisk journalistik siger man, at overskrifter ikke må indeholde verber. Jeg mener det modsatte, ihvertfald i forhold til blogindlæg. Blogging er et socialt medie og de sociale medier fungerer ved at man engagerer læseren: Giver dem lyst til at gøre/lære/forstå/diskutere. Overvej derfor overskrifter hvor du bruger udsagnsord - og smid også gerne et positivt tillægsord ind f.eks. kunne dette indlæg have heddet: "Lav bedre blogoverskrifter"/ "Sådan laver du bedre/gode blogoverskrifter".

Opsamling: Skriv en overskrift - og ikke den samme hver gang
Ja, hvis du er nået her til, så er det måske at prædike for præstens børn, men det er faktisk overraskende hvor mange der undlader at lave en overskrift. Hvis folk har dig på RSS feed eller blogroll og der ikke er en overskrift risikerer at blive væk i strømmen. Derfor er det måske allervigtigste, omend også allermest trivielle råd altså, at du hellere skal skrive noget - hvad som helst, end lade være. Jeg håber du kan bruge de fem hurtige tips som inspiration til en god titel på dit blogindlæg. Som med så meget andet er det vigtigste dog, at du ikke forelsker dig i kun én måde at skrive overskrifter på, det bliver simpelthen for monotont for dine faste læsere, og så ryger hele effekten af en spændende overskrift ud af vinduet, så husk variation.

Jeg vil meget gerne udvide listen med flere tips til blogoverskrifter. Hvordan finder du på dine overskrifter? Smid en kommentar nedenfor. Tak!

Kommentarer

 1. Jeg kørte engang overskrifter igennem film quoter men stoppede igen da det blev svært at finde nogle der passede til indholdet i indlægget.

  Forresten kan jeg ikke kommentere med blog men skal bruge linket til min gamle wordpress konto

  SvarSlet
 2. Hej Ilhja,
  Det var da også en god idé med filmcitater, det er jo meget søgbart og ret sjovt, men netop som du siger, det kan også blive for "tænkt"/svært i længden.

  Jeg finder lige ud af hvad der er galt siden du ikke kan kommentere. Tak for info!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag