Opgaver til 30 års fødselsdag

I weekenden fejrede vi Henriks 30 års fødselsdag. Det er godt nok 2 måneder for tidligt, men vi tvivler på, at vi kunne lokke gæsterne på besøg 2. juledag, hvor hans rigtige fødselsdag ligger.
I den anledning havde jeg opfundet en selskabsleg, der faktisk var mange så festlege i én. Jeg er blevet inspireret rundt omkring på nettet, men har også opfundet nogen selv til lejligheden :-)
Nogle af opgaverne skulle han løse selv, nogen med hjælp fra gæsterne/publikum og nogen med enkelte af gæsterne som hjælpere/modstandere. Måske kan du blive inspireret af nogle af festopgaverne og bruge dem som underholdning når du skal holde din egen fest? Jeg har taget udgangspunkt i rekvisitter der er billige eller som man allerede har derhjemme. Jeg tror, at mange af opgaverne kunne være god underholdning til julefrokosten.

Hvor mange penge er der?
Put et bestemt antal mønter i en lukket beholder. Deltagerne skal nu komme tættest på at gætte hvor mange penge der er i beholderen kun ved at ryste den.

Kikset
Flyt en TUC-kiks fra panden til munden kun ved hjælp af din ansigtsmimik. Du har ét minut. Hvis du taber den, har du tabt.

Tegn og gæt med venstre hånd (eller højre hvis du er højrehåndet).
Gæsterne skal gætte følgende 7 tegninger på ét minut: Sol, båd, hus, flag, tog, Afrika, kys

Julekuglecurling
Vælg en bane hvor deltagerne skal trille en julekugle fra startlinjen til slut kun ved at 'flage' bagved den med et stykke tykt pap. Det kan anbefales at bruge en plastikkugle så ingen kommer galt afsted i kampens hede :-)

Thomas Helmig Quiz (Kan selvfølgelig også laves med alle mulige andre berømtheder).
1. Hvem ligger Helmig pt. i Skilsmisse med? (René Toft Simonsen)
2. Hvad er anden linje i "Det er mig der står herude og banker på?" (Og be'r dig om at prøve at forstå)
3. Hvad hedder Helmigs søn? (Hugo)
4. Memphis Blues Again er navnet på et covernummer som Helmig indspillede i 1992, men hvem har oprindeligt indspillet sangen? (Bob Dylan)
5. Helmig var med til at indsynge "Den jeg elsker, elsker jeg", som var en indsamlingssang til bekæmpelse af hvad? (Aids)

Sortér korspillet
Stil fire små borde eller stole foran hver deltager. De får hvert et kortspil. De skal nu hurtigst muligt sortere deres kortspil med én kulør på hver stol/bord. De må kun tage ét kort af gangen. Den der bliver først færdig vinder. (Jokere må placeres hvor som helst).

Kinderæg Konkurrence
Det gælder om hurtigst at spise et kinderæg og samle figuren indeni den gule plastikskal. Hvis man får en figur der er samlet på forhånd er man bare heldig - får man én i mange dele og med klistermærker, skal man være ekstra vaks på fingrene. I drikkeversionen bunder man en fadøl inden man må spise ægget.

Klistret
Hver person får et ark klistermærker. Det gælder nu om i løbet af aftenen at få tømt sit klistermærkeark ved at sætte dem på de andre gæster. Hvis en gæst opdager at man sætter et klistermærke på dem, må de 'gratis' sætte et klistermærke tilbage. Den der først tømmer sit ark - vinder!

Latinus Animalus - Quiz
Hvilket dyr gemmer sig bag de latinske navne?
Canis Lupus (Ulv)
Areneus Diademetus (Korsedderkop)
Arion Vulgaris (Dræbersnegl)
Bos Taurus (Ko)
Corvus Corax (Sort krage)

Venedigquiz - kan også laves med andre byer
Hvor i Italien ligger Venedig? (Nordøst)
I hvilket årti kom Venedig på Unesco's liste over verdenskulturarv? (80'erne - 1987)
Hvilken festlighed i Venedig har inspireret mange kunstnere gennem årene (Karneval)
Hvilket mineral eksporterede Venedig i store mængder, da byen blev grundlagt (Salt)
Har Venedig sin egen lufthavn? (Ja)

Kan det flyde?
Find en række småting frem fra gemmerne og stil en skål vand foran dig på bordet. Gæsterne skal nu gætte om de forskellige ting synker eller flyder ovenpå. Prøv f.eks: En korkprop, et stykke tørret frugt, en nøgle, et tomt plastikglas osv.

Legobyg
Find en simpel legomodel og inddel gæsterne i hold á 2. Den ene person (a) på hvert hold må se byggetegningen, men ikke klodserne. Den anden person (B) på holdet må kun se klodserne. Person A skal nu forklare person B hvordan modellen skal samles. Det hold der først bliver færdig - vinder!

Flyt frugten
Gæsterne inddeles i hold af to. Flyt et æble/en appelsin eller lignende fra den ene ende af rummet til den anden kun ved hjælp af fælles læbepres.
Variation: Lav en kæde af mennesker igennem rummet. Frugten skal nu skifte læber hele vejen igennem kæden til den når i mål.
Variation: Ved polterabend eller lignende: Giv gommen/bruden et meget lille stykke frugt i forhold til de andre gæster.

Hurtige hænder
Deltagerne har ét minut til at tømme to kleenexbokse for servietter (Èn med hver hånd.) Man må ikke stikke fingrene ind i boksen, men skal bruge den korrekte metode.

Slå søm i
Klassisk sømslagningskonkurrence. Slå X antal søm i på 1 minut eller se hvem der hurtigst kan slå sit søm i en sømblok/et bræt.

Kørekortkonkurrence
Hvilken lyd må hornet have? (Entonal, ensartet lyd)
Hvad skal man sikre sig i forhold til udstødningsrøret? (At det sidder fast)
Hvordan skal en bil parkeres på en færge? (I gear med håndbremsen trukket)
Hvad er vejens udstyr? (Vejskilte, reflekspæle osv.)
Hvordan tester man støddæmpning på bilen? (Trykker hårdt ned over bilens fire dæk. Den må kun hoppe et par gange op og ned).

Superhelteimitator
Imitér Superhelte (eller andre filmpersoner) kun ved at sige ting de ville sige.
Vi brugte: Hulk, Superman, Spiderman, Wolverine, Batman, Ironman (de to sidste er jo teknisk set ikke superhelte, men hvad pokker)

Byt til nyt
Tag tre sodavandsdåser i hver hånd. Dåserne i den ene hånd skal være fulde. Dem i den anden skal være tomme. De skal nu byttes om uden at røre gulvet/bordet.

Tender-sender
Stil et bord op udenfor. Nu gælder det om, at få sendt glas af forskellige størrelse og forskellig mængde væske (så de vejer noget forskelligt) ned af bordet så de lander ved den streg du har indikeret på bordet - f.eks. med maskingtape.

Multitasking
Hold 3 balloner i gang og oppe fra gulvet i 1 minut

What's that spice?
Giv deltagerne bind for øjnene.
De skal nu gætte krydderier f.eks. drysset på agurk.
Det kan være: Peber, paprika, kanel, rosmarin, timian, karry... osv.

Klodsmajor
Det gælder om først at stable 5 æbler. De skal kunne stå selv i 3 minutter.

Gå på æggeskaller
Balancér 2 tallkerner med et råt æg på hver igennem en bane uden at tabe æggene.

Har du selv sjove idéer til underholdning til festen? Så smid gerne en kommentar nedenfor :-)
Se flere selskabslege her

Kommentarer

Populære opslag