Hurtig flot chokolade fødselsdagskage


I dag er det min brors fødselsdag, og vi var så heldige, at han og min svigerinde, samt min lille nevø var i Jylland (de bor ellers på Sjælland), så vi havde mulighed for at fejre det sammen.
Jeg så mit snit til at bage en kage som en del af min gave til ham. På sådan en hverdagsaften er der dog ikke så meget tid, så jeg vidste det skulle være noget nemt – og noget der kunne laves i forvejen. Derfor baksede jeg denne kage sammen onsdag aften. Brownien er én af mine favoritgrundopskrifter som jeg justerer lidt i efter lyst og hvad jeg lige har i skabene. Ganachen lavede jeg for første gang efter denne opskrift, men den var super nem og en helt klar favorit! Pynten er, som du kan se, ret simpel, men den gav en helt fin effekt synes jeg.

Basis brownieopskrift:
3 æg
90g mel
3 tsk vaniljesukker
5 spsk kakao
100g mørk chokolade
150g flydende margarine
125g sukker
50g hasselnødder

Pisk æg, sukker, vaniljesukker og smør godt sammen. Rør derefter resten af ingredienserne sammen. – Så let er det! Bages i 30-40 minutter ved 175grader i en bradepande hvis du vil have brownies eller en mindre form (som f.eks. min hjertekageform her, hvis du vil have en chokoladekage).
- Når du har prøvet opskriften et par gange kan du f.eks. prøve at variere den med andre typer af nødder/flere nødder, revet appelsinskal og meget andet.


Super let chokolade ganache: 
200gram kogechokolade
1½dl madlavningsfløde
50g smør
Smeltes sammen i vandbad. Når ganachen er smeltet og har en smuk, skinnende overflade skal den i køleskabet. Dæk ganachen til med madlavningsfilm – filmen skal meget gerne ned og ligge direkte på ganachen så der ikke dannes en masse kondens. Køl helt ned inden du smører ganachen på kagen.

Pynt:
Kun fantasien sætter grænser. Her har jeg udvalgt tre forskellige m&m's farver (dem med peanuts), som jeg synes var flotte sammen og så 'tegnet' to hjerter. Nem og flot. Velbekomme!Kommentarer

Populære opslag