Skønheden i statistik

Jeg har aldrig nogensinde været en fan af tal og statistikker. Jeg kan huske episoder fra min tidlige pubertet, hvor matematikbogen blev kastet hen af gulvet, mens jeg skreg i frustration - jeg havde bestemt mig for, at det der med tal bestemt ikke var mig! Egentlig har jeg aldrig haft særligt svært ved at forstå matematik, men når man ikke er motiveret for noget, kan man virkelig få sat nogle hæmninger op for sig selv. Da jeg blev humanist troede jeg, at jeg kunne slippe mere eller mindre for matematik ud over, når jeg skulle lave forskudsopgørelse, men det viste sig jo alligevel, at både forældre og folkeskole har ret: Man får brug for det en dag. Både i mit arbejde og privatliv bruger jeg jo matematik i forskellig grad. Især statistik er vigtigt i forbindelse med markedsforståelse, målgruppeanalyser og lignende, når jeg laver markedsføring, men jeg synes altså stadigvæk det er kedeligt. Ja, det vil sige. Når nogen gider bruge tid på at lave smukke grafiske fremstillinger er det altså noget sjovere. Jeg er fuldstændig vild med det der kaldes 'Infographics' - det er en super pædagogisk og æstetisk måde, at fremvise data, der ellers kunne være ret kedeligt.

Her er et par eksempler:

Denne infographic viser blandt andet størrelsen på forskellige sociale medier (antallet af brugere) og i hvor høj grad de er integreret til mobiltelefoner; Visualiseret som planeter. Så fint :-)

(Infographic fjernet efter henvendelse fra Mesotheliomahelp)

Denne viser information om kræft i USA. Det er da en noget mere forståelig og 'spiselig' måde at fordybe sig i den type data på synes jeg. Den hører i øvrigt til her: www.mesotheliomahelp.net

Hvis du også har lyst til at blive klogere på forskellige emner og samtidig få en stor æstetisk oplevelse, så tjek ind forbi Coolinfographics.com og bliv inspireret.

Del gerne et link til din yndlings infographic nedenfor - infographics er lavet for at blive delt!

Kommentarer

Populære opslag