Bogfest idéer

Jeg er meget glad for bøger. Når jeg har læst dem, kommer de dog tit til at stå på hylden og samle støv. Derfor har jeg over de sidste par år fået opbygget en rigtig hyggelig tradition, vi afholder ca. 3 gange årligt: Bogbyttedag!

Konceptet er simpelt: Vi inviterer alle vi kender, som er ligeså glade for bøgers om os, og beder dem medbringe de bøger de gerne vil bytte. Når vi mødes, har alle nogle bøger med, og vi kan nu bytte frem og tilbage og få en masse nye bøger med hjem. Man kan selvfølgelig gøre det samme i rigtig mange byttecentraler rundt om i landet, men på denne måde får man en masse lækker bog-snak samtidig.
Nå, men nok snak om konceptet. Egentlig ville jeg vise jer et par simple oppyntningsidéer jeg har brugt når vi har holdt bogbytte (det kan jo også bruges f.eks. til en fødselsdag med bogtema eller i læseklubber).

Læg mærke til at de tre ting der går igen i de fleste af fest-elementerne er: bogstaver, bøger og cirkler.


 Mad:
'Fingermad', som ikke fedter og ødelægger bøgerne. Derfor:
Frugt, små udskårne sandwiches, alfabet-lakridsbogstaver, vingummi (bog)orme og Toffifee.

Pynt:
En 'bogorm' kravlede hen ad væggen over et af vinduerne. Lavet af udklippede bogsider med et tegnet ansigt på den forreste cirkel.
Mini flagrænke af bogstavspapir trukket på gråt uldgarn.
Minibøger lavet af små stykker prikket karton fyldt med udklip fra bogsider - sat sammen med hæfteklammer.
En stor 'uskreven bog' af en foldet, malet papkasse.
Bøgerne er jo også enormt dekorative, så sørg for at stille dem op, så de tydeligt kan ses :-)

Goodies
Jeg havde en ordentlig stak éns bøger, som jeg kunne give væk til alle deltagerne, men meget mindre kan også gøre det: Jeg havde lavet små bogmærker af forskellig slags, som man kunne tage med hjem.

Kommentarer

Populære opslag