Spis i London: Nando's - Peri Peri Kylling

I weekenden tog Manden og jeg på en smuttur til London. Der var især fokus på impulsivitet og afslapning. Derfor havde vi ikke planlagt en masse på forhånd. Fredag aften da vi var ankommet til vores Hotel i Hammersmith-området stødte vi på vores første oplevelse: En tur på Nando's der er specialister i Peri Peri kylling:

Nando's tiltrak os pga. den hyggelige indretning og det enormt simple menukort. Der var stort set kun én ret at vælge imellem - nemlig Peri Peri kylling.

Da vi kom ind blev vi vist hen til et fint lille bord. Der var godt gang i butikken, men der var mange søde tjenere på arbejde og de havde fin tid til kunderne. Tjeneren spurgte om vi havde været der før, og da vi fortalte at vi ikke havde, lovede hun at forklare os konceptet - der var nemlig tydelige 'regler' for bestilling.

Først valgte man sin hovedret - kylling;: enten 1/4, ½ eller en hel kylling (man kunne også få vinger eller tallerkner til deling). Så valgte man hvor stærk man ville have sin kylling. Jeg fik ikke et fantastisk billede af deres 'Peri-o-meter', men der var fem forskellige styrker:

Manden gik efter den næst-stærkeste, mens jeg var modig og tog den allerstærkeste (Extra Hot), der ifølge menukortet var for "Lava-eating monsters!".
Derefter valgte man enten to side-dishes eller én fino side dish.
Manden valgte Coleslaw der viste sig at være rigtig dejlig sprød og cremet og indeholdende blandt andet bladselleri - yum! En rigtig god kontrast til den stærke kylling. Jeg valgte en salat. Dertil fik vi begge noget så almindeligt som pomfritter (chips).
Efter vi havde valgt vores retter skulle vi op til kassen og bestille.

Mens vi ventede på maden kunne vi selv hente ekstra saucer, dressinger og bestik ved et dertil indrettet bord - og der var rigtig mange forskellige spændende ting at vælge imellem!
Jeg valgte en cremet dressing med rosmarin til min salat.

Forretten, som manden havde bestilt landede lynhurtigt på bordet: Pitabrød med hummus og piri-piri olieblanding ved siden af:

I sig selv var hummussen helt okay, men ikke noget specielt. Tilsatte man noget af olien fik den dog et ekstra spark og kom virkelig til sin ret. Det bløde pitabrød var helt fantastisk og mindede mig om, at jeg faktisk er ret vild med "rigtig" pitabrød og ikke det dersens tørre noget man oftest kan købe i butikkerne.

Hvis I ikke har fanget det endnu, så var både jeg og manden ret begejstrede for denne her restaurant allerede fra begyndelsen - og så kom hovedretten:

Peri-Peri kyllingen hos Nando's har marineret i mindst 24 timer og er fra friske kyllinger der ikke har været frossede. Kyllingerne er desuden alle mærkede med "Red Tractor Farm Assured Standard" og opdrættet i England.

Kyllingen var mør, mør, mør, saftig og rygende stærk! Den friske salat ved siden af var sprød og mild, perfekt til den stærke mad. Det var ikke så tårerne trillede, men jeg kunne mærke, at jeg begyndte at snøfte lidt undervejs - lækkert!
Jeg opgav at smage Mandens kylling, da jeg havde brændt mine smagsløg af, men han smagte min - mest for at sammenligne, og sagde at der bestemt var en forskel i styrken.

Efter middagen (Hvor vi i øvrigt drak store mængder cola - man kunne nemlig bestille "bottomless" - altså gratis refill, hvilket vi blev glade for undervejs), havde vi egentlig bestemt os for at vi var mætte, men alligevel fik vi overtalt hinanden til en dessert - mest fordi der var så hyggeligt på restauranten og vi ikke havde lyst til at gå.

Manden bestilte en Goey Caramel Cheesecake. Jeg bestilte i første omgang en Choc-a-lot Cake, men den var desværre udsolgt, så jeg nuppede i stedet en Chocolate Cheesecake - og det fortrød jeg ikke:

Begge cheesecakes blev serveret med en lille kande 'double cream', som man kunne hælde ud over. Det valgte jeg nu fra, men som det ses på billedet benyttede manden sig af muligheden. Hold nu kæft hvor var de gode! Kagerne var top-fede, cremede og helt igennem lækre. Vi talte flere gange om, at vi aldrig kunne have kæmpet os igennem dem, hvis ikke vi havde spist så stærk mad først. Ovenpå vores ildsprudlende måltid var de bløde, fyldige kager dog helt perfekte og kølede på en helt fantastisk måde.

Alt i alt havde vi en helt fantastisk oplevelse på Nando's; mængder af mad og alle smage var rigtig godt afstemt. Personalet var venligt, stemningen var familie-hyggelig, konceptet om selv at kunne sammensætte samt hente ekstra dressinger og lignende var desuden rigtig sjovt. 

Det eneste vi oplevede der var lidt træls, var at jeg næsten ikke kunne nå at tygge af munden før min tallerken blev fjernet efter middagen, men det oplevede vi nu generelt i London, så det er måske bare sådan kulturen er derovre? - Efter desserten fik vi lov til at sidde uden at blive forstyrrede.

Nando's kan bestemt anbefales!

Kommentarer

  1. Jeg elsker Nando's :) lækker mad, hyggelig indretningen til rimelige priser

    SvarSlet
  2. Fuldstændig enig Line, vi må have den til Danmark :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag