I venteposition

Kære læsere,

Som I ved, har jeg siden jeg blev færdig på uni i sommer arbejdet som kommunikationsmedarbejder. Stillingen var i første omgang tidsbegrænset til 1. december 2012. Nu har jeg fået en forlængelse på ansættelsen frem til 1.maj 2013. Det er fantastisk dejligt og jeg lærer enormt meget på mit arbejde - samtidig står jeg dog i en rigtig træls 'venteposition'.

Manden og jeg har længe kigget på hus og var blevet enige om, at så snart jeg fik noget nyt efter 31/12 skulle vi bestemme os for hvor vi skulle bo og så tage det store skridt det nu engang er at købe et hus. Men kan man det, når man "kun" har udsigt til fire ekstra måneders ansættelse? Og hvis ikke, hvad gør man så? Venter man fire måneder - søger jobs undervejs og håber på en fastansættelse til sommer næste år? Og hvad så hvis man få et fast job? Hvor længe skal der gå før man er 'sikker' og derfor synes det er OK at købe hus? Giver det overhovedet mening at være så snusfornuftig?

I mit og Mandens forhold er det ofte mig der er den kedelige fornuftige og ham der kaster sig ud i den ene skøre ting efter den anden. Det er også ham der bruger mange penge, mens jeg er den nærige påholdne, men i forhold til huskøb har det pludselig vendt sig.

Mit argument er jo noget i retning af, at man aldrig kan være "sikker i job". Ligemeget hvor længe man har været ansat et sted kan man jo risikere at blive fyret i morgen. Et hus betyder meget for mig, fordi jeg har behov for at føle mig godt tilpas når jeg har fri, føle jeg har plads omkring mig og få lov til at dyrke natur og dyr - noget vi ikke kan i den (ellers lækre) lejlighed vi bor i nu.

Hvornår er det 'det rigtige tidspunkt' at springe ud i huskøb? Hvilke overvejelser gjorde du/I jer inden?

Kommentarer

Populære opslag