Bøger 2012: Bog 8 og 9 - Chicklit og Afghanistansk beretning

Fra den kommende uge holder jeg ferie, men jeg har allerede taget lidt forskud på de læseglæder der følger med sådan én og gnasket mig igennem to - meget forskellige - bøger.

Maggies Mageløse Verden - Sabine Durrant
Bogen skulle efter sigende være en 'Bridget Jones - for voksne med børn'. Jeg må sige, at jeg fandt den noget mindre humoristisk end Bridget Jones. Faktisk var den mere trist end sjov. Selv vil jeg nok betegne bogen som et drama der udspiller sig med udgangspunkt i en voksen kvindes refleksion over sine valg og fravalg.
Det sagt, er bogen helt okay til en sommerdag, ikke en stor litterær præstation, men det er chicklit jo som regel ikke.
Jeg havde smidt bogen op på min Bookmooch, men den er allerede snuppet, tilgengæld kan du nå at få fat i den næste:

Født i skyggernes tid - Andre Busfield
Født i skyggernes tid er en nutidig fortælling om den 11-årige afghaner Fawad. Bogen er meget simpel i sit sprogbrog og selve historien og plottet er måske ikke så fantastisk, men jeg nød virkelig at læse bogen alligevel. Det fantastiske ved bogen er nemlig, at den beretter om den afghanske kultur på en helt anden måde end jeg før har oplevet. På en let tilgængelig måde, får læseren et indblik i den afghanske kultur set gennem øjnene på en afghansk dreng: Den almindelige afghaners had til Taleban, deres respekt for kvinder, deres syn på den vestlige kultur og ikke mindst deres store kærlighed og omsorg for andre mennesker. Bogens forfatter har selv boet i Afghanistan i en årrække. Jeg vil bestemt anbefale andre at læse denne bog og blive klogere på Afghanistan.
Bogen kan hentes på min Bookmooch konto her.

Kommentarer

  1. Hiya Marie! It's Bree from Malaysia here. I hope that you're well and have you got my letter yet? And I know that your big day is just round the corner, so I would like to wish you Happy Wedding Day in advance! :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag