Spis i Paris - Kække kager

Her følger et par af mine absolutte favoritsmagsoplevelser fra min tur til Paris i midten af maj.


Sukkerchok: 15 cm marengs
Le Loir dans La Theiere (dansk: Syvsoveren i tepotten) er et rigtigt Parisiansk te-sted. Rigtigt på den måde, at hverken tjenere eller kunder taler et ord engelsk (selvom tjenerne venligt forsøger), der er propfyldt, alle stolene er forskellige og man sidder tæt-tæt-tæt. Det er kort og godt hyggeligt! Jeg besøgte først og fremmest stedet fordi min svigerinde og jeg er vilde med te og vi havde læst os til, at denne café skulle være rigtig gode til netop det. Vi mødte i første omgang op lidt over frokosttid og fik at vide, at vi måtte komme igen efter tre, hvis vi ikke skulle have frokost, da der simpelthen ikke var plads. Lidt over tre prøvede vi så lykken igen og de fik presset os ind ved et bord (vi var fire personer). Det er ikke så meget teen hos Le Loir dans Le Theiere der er interessant.  Den serveres på en hyggelig måde og kvaliteten er også okay, men du skal komme her for desserternes skyld! Da vi var afsted, var der gjort et voldsomt indhug i udvalget, men vi fandt dog hvad vi kom efter: Den ægte franske citron marengs tærte med 15 cm høj marengs!
Den tynde sprøde mørdej, super syrlige citron og super sukrede marengs spiller perfekt sammen og er én af de smukkeste kager jeg nogensinde har set. 
Et stykke koster hvad der svarer til ca. 50 danske kroner og jeg måtte give op halvvejs.Du finder Le Loir dans Le Theiere i det jødiske kvarter på Rue de la Rosiers (hvor du i øvrigt også kan få blandt andet Kosher Pizza). Metro: St. Paul

Franske makroner i to prisklasser
Noget der har været hypet temmelig meget herhjemme har været de franske makroner der egentlig mest af alt ligner fejlfarvede Oreos. Jeg havde aldrig smagt dem og derfor bestemte vi os for, at skulle de smages, måtte det være i Frankrig.
Makronerne kan fås de fleste steder, inklusive færdigpakkede i supermarkederne (lidt ligesom når vi køber roulader eller citronmåne herhjemme). Vi havde dog bestemt os for, at vi ville prøve 'den ægte vare' og udså os derfor en delikatesseforretning belliggende i Galleri de la Fayette, som i store træk minder om Salling på steroider. Her stod franske kvinder fredag eftermiddag i laaang kø for at købe store mængder af disse med hjem i nydelige æsker. Jeg købte fire (to af dem ses på billedet ovenfor) og de var pebrede: Jeg kom af med lige knapt 50kr for de fire.
Vi tog dem med hjem og da vi kom hjem blev vi pudsigt nok budt på supermarked makroner hos min svoger og svigerinde. De havde købt 18 i en pakke for omkring 40 kroner - Noget af en prisforskel.
Og hvad var så bedst?

Supermarkedmakronerne var meget bedre end den hjemlige dancake kvalitet. Konsistenserne var gode og makronerne smagte af det de lovede de var fyldt med: vanilje, citron osv. De var helt sikkert meget lækre til pengene og jeg mener bestemt man kan købe disse hvis man gerne vil smage makroner også uden at blive skuffet!

Vi holdt næsten vejret da vi smagte vores dyre makroner i bilen på vej hjem til Danmark et par dage efter. Vi blev dog positivt overraskede. Efter 1½ døgn i køleskabet var både smag og konsistenser stadigvæk i top. På billedet ovenfor ses hhv. en karamel og en mynte makron. Det var en meget speciel og anderledes oplevelse at smage disse makroner. Myntemakronen var hverken sød eller 'kageagtig' men smagte virkelig meget af mynte! Det var fuldstændig ligesom at spise friske mynteblade, hvis ikke det havde været fordi konsistensen var helt anderledes.
Jeg mener, at dette var en helt speciel madoplevelse, og jeg vil bestemt købe hos dem igen og prøve nogle af deres mange andre smage næste gang.

Her finder du de billige makroner: Auchant supermarked. F.eks. Ville de L'Europe tæt ved Disneyland
Her finder du de dyre makroner: Gallerie de la Fayette. Metro: La Fayette


 Kommentarer

Populære opslag