At oprette en virksomhed og fastsætte sin pris

Som I måske nok kan huske, er jeg godt i gang med jobsøgningen sideløbende med specialeskrivning og bryllupsplanlægning.

Samtidig besluttede jeg for et års tid siden, at jeg ville oprette egen virksomhed, til at varetage de freelanceopgaver jeg indimellem bliver bedt om at løse og samtidig give mig selv muligheden for at satse på dette område, hvis ikke det er muligt for mig at finde job umiddelbart efter jeg er færdig på universitetet.

Jeg er så heldig, at have masser af hjælp at hente i min familie, der kender meget til iværksætteri indenfor forskellige brancher. Jeg vil indimellem skrive lidt om mit iværksættereventyr her på bloggen, begyndende med dette indlæg, der indeholder et par korte, simple og meget konkrete råd til at komme i gang.

Opret en virksomhed
I Danmark er det nemt, hurtigt (og gratis) at oprette en virksomhed. Alt du skal gøre, er at besøge hjemmesiden Virk.dk og derfra følge vejledningen. Alt data kan i dag udfyldes online ved brug af NemID og så er det bare at vente på at modtage dit CVR nummer.

Fastsæt din pris
Et af de sværeste spørgsmål, hvis man skal lave konsulent/service arbejde, kan være "hvad skal jeg koste?". I nogle brancher er det let, at finde konkurrenternes priser og sætte sin pris derudfra. Andre steder kan priserne variere meget eller måske ikke være så let at komme til, fordi de ikke er opgivet, eller man ikke ved hvor man skal henvende sig. Ligesom ved lønforhandling, kan din fagforening her ofte være til hjælp. For eksempel har Dansk Magisterforening en altid opdateret liste over mindste honerar og timeløn indenfor en lang række områder. Hvis din fagforening ikke har en liste, så ring og spørg.

Billede anvendt med tilladelse af Ambro

Kommentarer

Populære opslag