Bøger 2012: Bog 6 - Dyret med to rygge

Den australske forfatter Emily Maguire har skrevet en meget stærk bog om en ung pige/kvindes udvikling efter en forbudt affære som 14-årig med sin engelsklærer.

Bogen "Dyret med to rygge" er nok ikke for folk med sarte nerver, da den til tider kan være voldsom og er meget beskrivende. Den er dog samtidig præget af en hudløs ærlighed, som stiller spørgsmålstegn ved hvor de moralske grænser går ifht. kærlighed og erotik.

Foruden hovedpersonen Sarah, handler bogen blandt andet også om engelsklæreren og Sarahs bedste kammerat Jamie, der begge er håbløst forelskede i Sarah, men viser det på hver deres vidst forskellige måder.

Som nævnt er mange af scenerne i bogen voldsomme og meget udpenslede - bogen skulle da også efter sigende have skabt lidt af en skandale i Australien da den udkom i 2004. Så er jeg jo hooked, da jeg elsker skandalelæsning! For mig at se, opstår skandaler ofte når personer får rokket ved deres forståelse af hvad der er okay og hvad der er moralsk forkasteligt - og det er netop hvad jeg mener bøger er til for: At hjælpe os med at genoverveje hvor vi mener grænserne skal gå og skabe en refleksion.

Bogen kan købes billigt online (ca. 50kr). Søg efter den her

Kommentarer

Populære opslag