Vil du se mig solbade?


Vores boligforening udsendte i gå et brev omkring Videoovervågning.
Vi bor i et roligt kvarter, der først og fremmest er beboet af børnefamilier og ældre mennesker. Her er hyggeligt og trygt at være, samt godt naboskab.

To naboere har dog været udsat for at dækkene på deres biler er blevet skåret op (står der i brevet). Det er ikke noget jeg har hørt fortalt, men det er selvfølgelig sikkert rigtigt og virkelig træls for dem det er sket for. Der står dog ingen steder om episoderne har fundet sted indenfor den sidste uge eller de sidste par år.

Nu foreslår boligforeningen så at vi får opsat videoovervågning i området, noget der virkelig pisser mig af. Tænk engang, at jeg skal overvåges når jeg går ud med skraldet i min badekåbe om morgenen. Jeg ved godt, at båndene kun anvendes såfremt der er sket noget ulovligt i området, men idéen huer mig virkelig ikke.

Vi skal nu lave en digital afstemning om hvorvidt vi er for eller imod. Jeg kan dog allerede se at udfaldet bliver positivt for boligforeningen, da deres brev er skrevet med en positiv vinkel og på ingen måde ser objektivt eller etisk på problematikken.
De skriver endda: "De boliger, vi intet hører fra, vil blive opfattet som en positiv tilkendegivelse." - Det er da ihvertfald uetisk!

Bliver du overvåget der hvor du bor? Hvad synes du om videoovervågning?

Kommentarer

 1. Vi har det også i vores opgang.. Har det faktisk helt fint med det. De bruger det jo kun hvis det er strengt nødvendigt.. Det jo ikke sådan at der er en klam stodder der bruger sin fyraften på at sidde og se Marie gå ud med sit skrald :p

  SvarSlet
 2. Jeg bor midt i verdens fredeligste lille by, så der bliver ikke overvåget. Men jeg ville have det fint med, hvis der gjorde. Jeg har ikke noget at skjule, hehe.
  Men jeg synes måske, at det er et lidt slattent grundlag, at to naboer har fået skåret deres bildæk op?
  Videoovervågning kan jo også være med til at skabe utryghed på en eller anden måde.

  SvarSlet
 3. Nej bor ikke et sted hvor der er videoovervågning men vil bestemt ikke bryde mig om det.

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt forstå dig! Jeg mener, at man ved at opsætte overvågning ved boligbyggerier simpelthen underminerer den grundlæggende tiltro, der burde være til sine lejere, naboer og medmennesker.

  Når det så er sagt, lyder det til, at din boligforening allerede har bestemt sig. Det er vildt ærgerligt! Har de prøvet andre løsninger? Man kunne oprette et naboværn, så man ikke behøvedes at stå alene over for de, der laver ballade i kvarteret eller andre sociale tiltag?

  SvarSlet
 5. Jeg er lige flyttet ind i en lejlighed, der efter min mening er yderst beskyttet med diverse låse og video overvågninger. Man skal ikke bruge nøgle for at komme ind i rummet med postkasser, men man skal låse sig ind til rummet med elevator eller rummet med trapper. Skal man ned i cykel kælderen skal man yderligere låse sig ind. Ang. videoovervågning er det også at finde over det meste af bygningen. Men så til spørgsmålet om det gør mig noget? Det tror jeg sådan set ikke det gør. Men nu har jeg jo heller aldrig haft muligheden for at vælge det fra.
  - Det kan godt ske det bare er mig der lige skal vænne sig til storbyens "nøglesystem" :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag