Syng, syng, syng!

En biskop klager i dag over at danskerne ikke synger til når vi er i kirke. Jeg har gået til sang i mange år og derfor er jeg bestemt én af dem der ikke er bange for at synge til - både i kirken, til min svigerfars 50 års fødselsdag og til hverdag når jeg går i mine egne tanker. Meget af det handler helt sikkert om at folk er bange for at 'synge dårligt'. Her er et af de punkter hvor jeg virkelig er stolt af min far. Gud ved, at han ikke har en tone i livet, han synger ufattelig falsk, men han synger til og han nyder at synge ligeså meget som alle os andre og derfor nyder vi også at han synger! Jeg synes det er så hyggeligt når man synger sammen. Kæresten og jeg synger tit sammen i bilen; bløde duetter, disney sange eller rocknumre med vores udgaver af Magtens Korridorer eller DAD.

I forhold til den konkrete sag med at der ikke synges med i kirken, tror jeg i høj grad også det handler om at mange ikke kender salmerne. Da jeg var lille tjente jeg penge om lørdagen og søndagen ved at synge i kirkekor til gudstjenester. Derfor kender jeg enormt mange salmer og da sange virkelig er noget af det der hænger ved i mit hoved kan jeg sagtens huske dem i dag, selvom jeg kun går i kirke til Jul. Denne del: Med at huske salmerne, er et ligeså stort problem, men som jeg ser det også et problem fra Kirkens side, for rigtig mange kirker har nogle (efter min mening) gammeldags holdninger til hvad man kan synge i en kirke... det er selvfølgelig en helt anden debat, som vi nok ikke skal tage her, for så bliver indlægget alt for langt og rodet.

Top 3 sange jeg synger i badet lige nu (og på terrassen, og i soveværelset og når jeg tømmer postkasse og når vi kører i bil og...)
  1. Blue Suede Shoes - Elvis klassiker!
  2. Not like other girls - Soap 
  3. Sommer i Europa - Rasmus Nøhr

Er du én af dem der synger eller går du og putter dig både i kirken og derhjemme?

Kommentarer

Populære opslag