Hvis DSB kan... [Rugbrødssandwiches]

Forleden da jeg var på vej hjem fra uni var jeg ved at gå sukkerkold og gik derfor ind forbi DSB kiosken for at se om de havde noget jeg kunne spise på turen fra Aalborg til Århus.
Min erfaring med DSBs bagværk er ikke fantastisk, jeg har to gange købt deres såkaldte 'Focaccia', som egentlig nærmere er pizza, og begge gange har de ikke været gennembagt. De har dog nogle små (dyre) rugbrøds'pinde', som er ret gode og som jeg indimellem har købt.
Forleden så jeg så at de har fået noget nyt, nemlig en slags rugklapper (De kaldte den vidst sandwich), med pesto og pepperoni fyld. De så super gode ud og jeg købte én. Tror jeg gav 20kr for den. Den var så lækker!

Med princippet om at bage alting selv, ønske for ikke at spise noget med for meget fedt og med øje for min pengepung, bestemte jeg i dag at jeg ville prøve at lave dem selv.

Jeg startede med en hurtig rugbrødsdej. Som regel laver jeg jo surdejsbrød, men så ville jeg ikke kunne nå at få dem færdig til i morgen, og jeg havde noget gær jeg skulle bruge, så det passede meget godt.

Lys rugbrødsdej:

# 40 g gær
# 3 dl. lunkent vand
# 2 spsk. olivenolie
# ½ tsk. salt
# 2 spsk. flydende honning (f.eks. akacie)
# 250 g rugmel
# 200 g protein hvedemel


 
Hævetid 1 time. Del dejen i 4-5 styk.
Trykkes til store flade cirkler. Efterhæver tildækket i 30 minutter.
Påfør ønsket fyld (jeg bruger grøn pesto og tynd røget skinke).
Fold over sig selv. Pensl med vand.
 
Bag i midten af ovnen ved 200 grader i 15 minutter
Og vupti... så er de færdige!
De dufter himmelsk, glæder mig til at skulle have den store med på madpakken i morgen.

Kommentarer

Populære opslag