En underlig fisk


 "Dér var der fjer og noget hårdt. Et næb. Et kraftigt gult næb der kunne have tilhørt en ørn. Fjer på issen. Men da hun foldede lidt mere til side, kunne de se et ansigt. Det manglede næse. I stedet havde det dette skarpe og kraftfulde næb. Øjnene var lukkede. Der lå brune hudfolder hen over dem.Ører havde han også, små og foldede. Rundt om næbbet var der et lille tørt og rynket gammelmandsansigt. Det var et fjerklædt hoved og en krop som havde skæl."


Arilds tegn er en underlig bog. Første gang jeg forsøgte at læse den, måtte jeg give op efter de første 50 sider. Sproget er meget specielt og blander hele tiden danske og svenske, samt selvopfundne udtryk. Den kræver at man holder tungen lige i munden og kan ikke 'sluges' på et par minutter, selvom den kun er knapt 200 sider lang.

Alligevel er det en god bog. Genren er nærmest fantasy-agtig, men det er svært at forklare hvad bogen handler om; Vi møder underlige væsner med både vinger og fiskehale, nogle der går på to ben og nogle på fire. Nogle med fødder og nogle med poter.
Det er en kærlighedshistorie, en saga og en krigshistorie alt sammen i en roman på under 200 sider.

Hvad er den underligste bog du nogensinde har læst?

Kommentarer

Populære opslag