Caution: Twilight Zone

At læse den første bog i Twilight serien var mit comeback til fiktion, efter ikke at have læst mere end et par sider i en bog de sidste måneder. Da jeg kiggede på mine 'skal læses' hylder forleden, tænkte jeg at Twilight måtte være den perfekte bog til at komme tilbage i læsehumør - den har trods alt fået en masse af mine ikke så læsende venner til rent faktisk at læse; og ikke kun denne bog, men hele serien.

I denne boganmeldelse vil jeg ikke komme ind på detaljer om hvad bogen handler om, da jeg mener det må være fuldstændig klart for alle, selvom man - ligesom jeg - har forsøgt at undgå alt den hype.

Jeg må sige at mine forventninger ikke var høje. For at benytte et ord, som Meyer lader til at nyde, så var jeg temmelig 'incredoulus' (skeptisk, vantro) overfor denne bog. Jeg holder mig normalt godt på afstand fra alle overdebatterede bøger, indtil de falder lidt i glemsel, så jeg kan danne mig et ærligt indtryk af hvad jeg mener om bogen, fremfor at skulle tage hensyn til hvad andre mener om den.

Så med alt dette i baghovedet åbnede jeg min paperback udgave af Twilight og var med det samme fanget.
Den første aften læste jeg kun få sider (30 eller sådan noget), men jeg kunne rigtig godt li' den måde Stephanie Meyer skrev og ville læse mere.
Jeg var heldig at have noget læsetid i løbet af de næste dage og jeg har brugt dem alle på Twilight. Jeg har hørt bogen sammenlignet med store kærlighedshistorier som Titanic eller Romeo og Julie. Jeg er ikke tilhænger af at lave den slags sammenligninger mellem bøger, men for denne gangs skyld vil jeg fortælle dig, at jeg nød den her bog i langt højere grad end Romeo og Julie eller Harry Potter (bare for at finde en serie som ligger lidt tættere på genren og som I nok også kender).

Nu må jeg simpelthen have fat i 'New Moon', den næste bog i serien for at se om den vil få mig til at længes efter Edward, identificere mig med Bella og give mig en masse 'åhhh' og hjerte stoppende øjeblikke af intensitet, spænding og frygt.

Har du læst Twilight? Kunne du li' den?
- og tør man se filmen? Ingen kan da se så smuk ud som Edward?

Kommentarer

 1. <3 twillight ;) jeg blev (og er så fanget) bøgerne og kan også rigtig godt lide filmene.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke læst bøgerne, men jeg har set et par af filmene. Jeg vil dog virkelig gerne læse bøgerne.

  Jeg har læst et par bøger i serien The Vampire Diaries, og jeg var hooked fra start af - og jeg havde ingen problemer med, at holde bøgerne og tv-serien adskilt. Men jeg foretrækker bøgerne. Det håber jeg også, at jeg vil med Twilight bøgerne. ;)

  SvarSlet
 3. Hej Marie.
  Tak for i går, det var hyggeligt...

  Jeg vil gerne linke til din blog, hvis det er ok?

  xoxo
  Sabrina
  bloggen.sabrinajensen.dk

  SvarSlet
 4. Jeg har også læst alle 4 bøger, faktisk 2 gange på 2 uger, fordi jeg var så hooked og ikke kunne acceptere at serien var slut, da jeg var færdig med breaking dawn :P Læste så Midnight Sun (twilight fra Edwards perspektiv) på Stephenie Meyers hjemmeside, men da den ikke er færdig skrevet, og jeg lige var kommet så godt i gang, fandt jeg min twilight bog frem, og fortsatte hvor midnight sun sluttede :P Og så endte jeg med at læse alle bøgerne igen. Men jeg er SÅ forelsket i de bøger! Synes virkelig Stephenie Meyer har formået at skrive så man virkelig føler sig som Bella! I mine teenage år var jeg lidt af en læsehest - læste hele tiden, men da jeg blev ældre kom jeg fra det, og havde ikke læst en bog i flere år da jeg gik i gang med Twilight sagaen. Filmene er langt fra lige så gode som bøgerne, og 1'ern er virkelig en skuffelse og en ommer, men de 2 andre er lavet super godt, og er virkelig gode, men de kan bare ikke måle sig med bøgerne, fordi så mange ting mangler. Men jeg synes så at filmene er bedre ved at man har læst bøgerne først, for så kender man i forvejen de intense følelser, og man ser en bedre sammenhæng i det, ved at man kender hele historien og alle detaljerne fra bøgerne. Og New Moon samt Eclipse filmene følger bøgerne meget bedre end Twilight gjorde..

  Men jeg har haft det med Harry Potter som du har haft det med Twilight. Jeg så den første film da den kom på dvd første gang, og havde så ikke set de sidste, før for et par måneder siden hvor vi lejede alle 6. Jeg var bare utrolig skeptisk og valgte med vilje at "boycutte" Harry Potter, pgr af al den hype der var omkring dem, men blev positiv overrasket! Endte med at ønske mig (og få) alle 6 film plus alle bøgerne i julegave. Så nu skal jeg endelig (som snart den sidste i verden) i gang med at læse Harry Potter :)

  Og siiiikke da en laang stil jeg fik skrevet, jeg håber du overlever ;)

  SvarSlet
 5. @Sabrina: Selvfølgelig, det må du da meget gerne - og i lige måde, det var rigtig hyggeligt :-)

  @Lonnie: Tak for din interessante kommentar. Det er fedt at vide at man ikke er den eneste der med vilje er lidt 'langsom' ;-) Jeg glæder mig meget til de andre bøger og synes det lyder så spændende at man også kan læse (noget af) bogen fra Edwards perspektiv!

  SvarSlet
 6. Midnight Sun er super fed, for man finder ud af hvordan Edward har følt og en masse god baggrundshistorie, så den synes jeg helt sikkert du skulle læse også på et tidspunkt :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag