Os akademikere

Jeg er en del af den danske eliten. Blomsten af Danmarks ungdom er der også nogen der kalder os. Jeg har en mellemlang videregående uddannelse og når jeg er færdig med min uddannelse om 1½ år, har jeg en lang videregående - jeg er blevet 'akademiker'.

Mulighederne ligger åbne for mig og mine akademikervenner; vi kan få et spændende job, tjene mange penge og være med til at bestemme i hvilken retning Danmark skal bevæge sig i fremtiden.

Det lyder jo alt sammen ret fantastisk, men indimellem kan der være koldt på toppen.
Jeg er ikke ene om at være blevet mobbet igennem meget af min barndom og har følt mig udenfor fordi jeg var 'én af de kloge'.

Nu da jeg er blevet voksen har jeg haft en naiv idé om at alting ville blive helt anderledes, men sådan er det bare ikke. Ofte smider mine 'ikke-akademiske' omgangskreds malurt i bægeret med spydige kommentarer om hvordan akademikere altid tror de er noget.

Well, then this might be a newsflash for you; vi er ligeså meget mennesker som de der ikke har 5 års uddannelse. Derfor kan vi i mindst ligeså høj grad have usikkerheder og være bange for at blive ekskluderede, som alle andre.

Jeg har mere end én gang siddet til en fest med 'ikke-akademikere' og er blevet holdt udenfor samtalen på baggrund af at jeg nok ikke kan forstå hvordan de har det, når nu jeg er akademiker og jeg nok ikke gider tale om de ting de vil tale om fordi jeg er akademiker.

'Vi' er ikke i højere grad et sammentømret fællesskab end alle andre grupper; vi spænder fra ingeniører til filosoffer og fra dyrlæger til musikere.

Hvad er du blevet mobbet for i dit liv?

Kommentarer

 1. Hørt! Det der kender jeg godt! De tror altid at man ikke kan forstå dem - jeg er da også tit pisse usikker og har fuldkommen samme problemer som dem - mennskene skal bare indse at vi alle er en del af det store hele.
  Åh gud hvad er jeg ikke blevet mobbet for? i gymnasiet var jeg politik nørden med egen .com adresse, briller, postkasse rødt hår og så læste jeg bøger i spise frikvateret....de var onde hver gang de kunne komme til det..hang mig endda ud i årets skole komedie med 600 tilskuere..den her kommentar boks er slet ikke stor nok til alt den mobning der har været i min rygsæk - men man bliver stærkere :)

  SvarSlet
 2. Puha det lyder ikke rart Marie. Men ja, vi er jo allesammen éns på en eller anden måde. Jeg synes at samfundet gør nok for at skabe skel, det behøver vi ikke tage i egen hånd også.

  SvarSlet
 3. Med din indledning lyder du da også lidt selvoptaget.

  SvarSlet
 4. @Anonym: Det er det som kaldes ironi ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag