Weekend på speed eller [Godt jeg holder af hverdagen]

Fredag
I know you are all dying to know :-p JA, det var en god date i fredags. Mac Cafe-Latte, er en rigtig sød fyr. Vi mødtes lidt i syv foran en café og vandrede så hvile formålsløst rundt indtil vi satte os ude foran en anden café til en kop kaffe - In case you haven't guessed, so drak manden Café Latte og fortalte om sin nyindkøbte Mac. - Det er sjovt fordi det på min uddannelse hedder sig at rigtige humanist-piger har en Mac computer og drikker Café Latte. Der sad jeg så med min sorte kaffe (der alt for hurtig blev kold) og overvejede hvor vidt jeg turde nævne at jeg havde en lyserød LG (men selvfølgelig kunne jeg ikke holde mund...).
Derfra gik snakken og vi flyttede indenfor efter nogle timer og skiftede til øl og mojito - vi var meget voksne og blev ikke engang fulde eller noget. Klokken blev tre om natten før vi fik sagt farvel og jeg kom i seng. Jeg har aldrig været på sådan en lang date før, men ih det var hyggeligt!

Lørdag
Lørdag skrev min mor alt for tidligt (var jo først kommet i seng efter tre), at hende og min far ville komme på besøg. Vi var i den nye Aalborg IKEA og jeg fik købt lidt forskelligt - ikke noget sindsoprivende, men nogle gardiner, lidt stearinlys og et par praktiske ting. Om aftenen kiggede en kammerat forbi og vi stenede til Nightmare Before Christmas

Søndag
Jeg startede dagen med lidt projektarbejde - skulle skrive et abstract. Ellers er der sket ufattelig lidt og det har været så skønt!

Mandag
Venter forude og selvom min weekend er forsvundet hurtigere end man kan nå at råbe: "Hu-hej hvor det går" - efterfulgt af en jodlen - glæder jeg mig til hverdagen begynder igen og jeg skal færdiggøre projekt med gruppebuddy.
Lad mig i den forbindelse citere én af mine yndlingsdigtere/forfattere Onkel Danny - med få ændringer ville jeg kunne underskrive en erklæring om følgende:

"Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
der alligevel ikke er helt så kendt
Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter


Morgenkyssene

Postens smæld i entréen

Kaffelugten
Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser
Jeg holder af hverdagen
Selv gennem alle dens irritationer
Bussen der skramler udenfor på gaden
Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium
Fuglene der pipper fra deres bur

Den gamle nabo der ser forbi
Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang
 Den konstante indkøbsliste i jakkelommen
med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks

Den lille hurtige på den lokale
når vil alle sammen mødes med indkøbsposer og tørrer sved af panderne -
Jeg holder af hverdagen
Dagsordenen
Også den biologiske
De uundgåelige procedurer i badet og på toilettet
Den obligatoriske barbermaskine
De breve der skal skrives
Huslejeopkrævningen
Afstemningen af checkheftet
Opvasken
Erkendelsen af at være udgået for bleer eller tape -
Jeg holder af hverdagen
Ikke i modsætning til fest og farver, tjald og balfaldera
Det skal til
med alle sine efterladte slagger
Så meget usagt og tilnærmelsesvist
vævende og hængende i luften bagefter
Som en art psykiske tømmermænd
Kun hverdagens morgenkaffe kan kurere -
Fint nok med fester! Al plads for euforien!
Lad de tusinde perler boble!
Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig
i hvilens og hverdagens seng
til den kendte og alligevel ikke så kendte samme udsigt

Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdagen"

Kommentarer

  1. Hvor er det en skøn tekst! :D :D

    Du snakkede om vi skulle snakke om vi skulle ses udover i august (som jeg ikke ved om jeg kommer til endnu)

    Men hvad tænker du?! :)

    Dejligt du havde en god date ;)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag