Holocaust og sex med en teenager

Det er nogle af emnerne i bogen The Reader, som jeg påbegyndte i går og afsluttede i dag.
Bogen er skrevet af den tyske forfatter Bernhard Schlink og har originaltitlen Vorleser - jeg har læst den engelske udgave fra Oprah's Book Club. (Jeg hugger bøger fra hendes bogklub til mig hver gang jeg får chancen for tiden).

I bogen følger vi tyskeren Michael der ser tilbage på sit liv - begyndende i 15 års alderen og frem til 30 eller 40 års alderen. Som 15-årig indleder han et forhold til Hannah der er over dobbelt så gammel som ham. Selvom de kun er sammen i nogle år, kommer deres forhold til at præge resten af hans liv, og da han støder ind i hende i slutningen af jurastudiet opdager han mere end én hemmelighed om den kvinde han engang elskede.

Det mest fascinerende ved bogen, var følelsen af at det var en sand historie, og da jeg læste lidt mere om forfatteren, blev jeg endnu mere enig med mig selv om, at den faktisk godt kunne være baseret på virkelige hændelser.

Et kort citat fra bogen:
"We stood facing each other naked, but she couldn't have seemed more dismissive if she'd had on her uniform. I didn't understand what was going on. Was she thinking of me? Or of herself? [...] Was it that she didn't want a failure for a lover? But was I her lover? What was I to her?" [Fra side 36]

Hvis du har fået lyst til at læse bogen, men ikke har råd til at købe den, eller gider smutte på biblioteket, kan du også fange den fra mig på bookmooch.com (brugernavn Midnightshadow).   

Kommentarer

  1. Hehe ja det er dævl'me osse en læks lille sag :D

    SvarSlet
  2. På facebook? Nøh, der er da ikke kommet noget fra dig??

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag