Lykken er en god bog

En bog - på dansk med titlen "Lykke (registered trademark)" på over 300 sider gnavet igennem på mindre end en uge DET må siges at være kvalitet. Bogen er den første i flere måneder jeg har læst på dansk, men det er godt at skifte lidt indimellem :-)

Denne her bog af Will Ferguson (som jeg nu er officielt fan af) er den første bog der nogensinde har fået mig til at grine. Ja, jeg måtte faktisk stoppe midt på en side fordi jeg ikke kunne se teksten mens jeg grinte.

Ud over at bogen er sjov så er den også spændende, og romantisk, og uhyggelig og giver stof til eftertanke. Den har en skøn antihelt og en spændende skurk. Ja, det lyder ekstremt, men den her bog har bare det hele!

Bogens koncept er i sig selv fantastisk: En mand skriver en selvhjælpsbog der rent faktisk virker og gør alle mennesker lykkelige. Det skal vise sig at få fatale konsekvenser for verden som vi kender den!

Et kort citat fra bogen
Så svært at vælge, for manden skriver ikke blot humoristisk, men hans beskrivelser er også fantastiske. Derfor får du "bare" starten:
"Dette er en bog om verdens undergang, og som sådan involverer den slankekogebøger, selvhjælpsguruer, kloakgennemkravlende straffefanger, overbebyrdede redaktører. De Forenede Staters økonomiske kollaps samt den omsiggribende tilsåning af markerne med lucerne. Og på et eller andet tidspunkt er der vidstnok også en af personerne der mister en finger. Dette er beretningen om ragnerok: civiliseret ragnerok. Den fortæller om den altødelæggende pest, som menneskelig lykke er, en veritabel epidemi af hjertelig omklamring og en mystisk campingvogn i udkanten af en ørken ..." [Side 7]

Dette er en bog jeg simpelthen er nødt til at beholde og jeg har addet alle bøger jeg kunne finde af Will Ferguson til min wishlist på både bookmooch.com og goodreads.com

Kommentarer

Populære opslag