Turning Tricks - Prostitution på digtform

Så lander endnu en boganmeldelse her på sitet. Denne gang har jeg frådende slugt Tricks af Ellen Hopkins. Bogen i sig selv er virkelig lækker æstetisk. Ikke særlig stor, men meget meget tyk og så med lækker metallisk effekt på coveret. Hele bogen er skrevet med kæmpestore margener så der kun er omkring 7 ord i en linje - dermed er hele bogen skrevet så det ligner en digtsamling (bare rolig, der er ingen kvalmende rim). Ellen Hopkins er efter sigende én man ved hvem er - jeg vidste det nu ikke, men det siger måske mere om mig? Jeg fik bogen tilsendt fra en amerikansk veninde der tænkte det nok lige var mig.

Bogen er skrevet med 5 eller 6 hovedpersoner - hvert kapitel er set fra én persons perspektiv og det kan godt være noget forvirrende at huske hvem der er hvem, men jeg fik da styr på det efter 250 sider.



Over 600 sider senere sidder jeg dog lidt med en flad følelse. Det var en okay bog, men ikke én af de der som får én til at tænke i flere dage og have ondt i maven/lykkefølelse. Undervejs var der dog masser af "Åh nej, hvad mon der sker nu"-situationer, så den er bestemt værd at læse en enkelt gang, men ikke en keeper.

Et kort citat fra bogen
"I Leave, Emptied
And when I get home, the house
is emptied too. Emptied of life.
Emptied of love. Emptied of . . . us
I suppose Mom might find another man,
but he can never be Jack. And Cory?
He's already harder. A stranger."
[Fra side 478]

En tung bog, som handler om de forskellige unge menneskers vej ud i prostitution.

Kommentarer

Populære opslag