Frøkongen - ikke et eventyr!

Jeg må anmelde denne bog, som jeg har slugt i løbet af et par dage, på mine (alt for mange) ture rundt i tog i løbet af den sidste uge og starten af denne. The Frog King er én af de mest fantastiske romaner jeg nogensinde har læst. Om Adam Davies eller bogen er bestemt kendt er for mig uvist, da jeg faldt over den i vores lokale brugtbogshandel (Læsehesten i Reberbansgade - Aalborg), men hvis ikke Davies er en kendt forfatter, så vil jeg forsøge at knokle for at han bliver det med denne korte anmeldelse.

Ved første øjekast minder historien mest om endnu en Sex-and-the-city historie om en New Yorker og kærligheden, dog set fra en mands perspektiv, men historien er også så meget mere end det. Det er en smuk, smuk kærlighedshistorie der på ingen måde er hverken kvalm eller klichéagtig. Jeg ved ikke om bogen findes på dansk, men jeg har læst den på engelsk og vil bestemt anbefale den på originalsproget, da bogen indeholder nogle fantastiske samtaler og citater, som ikke vil kunne oversættes til dansk og stadig være ligeså skønne. 

Bogen er også humoristisk og en hudløs ærlig fortælling om en fyr der er så forelsket at han tilbringer mange søvnløse nætter med at passe på sin kæreste, men alligevel ikke magter nogensinde at sige de tre vigtigste ord: "I love you" af frygt for at deres forhold vil blive en kliché.

Et kort citat fra bogen
Det var svært at vælge, da bogen er pakket med skønne, vidunderlige citater, men du får dette (resten må du så selv læse dig til, hvis du køber bogen):

"And then there's the Rapunzel therapy. Nowadays I have Evie's cycle down pat, and when the first day rolls around - she always has to take two or three days off work- I come by her place and throw pennies at the window. She opens up and I say 'Rapunzel, Rapunzel, let down your extension cord,' and then she'll send down this basket tied to two extension cords and I'll put in the basket Rapunzel treats to help her get through the period: everything bagels, lemonade, fortune cookies, Metroplitan Home [...]" [Fra side 28]

Hvor f-ing romantisk er det ikke lige? Ih, sådan én kunne jeg godt bruge, selvom jeg på ingen måde har det ligeså dårligt den tid på måneden, som hende i bogen har.

Kommentarer

  1. Må jeg låne den på et tidspunkt?? :)

    SvarSlet
  2. @Nita: Det kan du tro at du må, har lige lånt den ud til H, men du må gerne låne den når den en gang kommer tilbage til reolen :-D

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag