Retroslang

I min omgangskreds bruges enormt mange gammeldages udtryk, som man ellers ikke hører i vores aldersgruppe og jeg synes det er sjovt.

Blandt vores mest brugte udtryk kan nævnes:
"Man skulle da være et skarn ..."
"Du er da en rigtig lurendrejer"
"Hvad laver i knejter så i aften?"

Nogle gange kan det bliver en hel sport at få smidt nogle af de gamle udtryk ind i sproget igen. Der er meget lækkert slang, der er gået tabt i gemmerne, så dyk ned i nogle af de gamle romaner og hjælp mig med at genopfinde det gamle danke sprog :-)

Kommentarer

  1. Hehe, ja det er faktisk lidt sjovt. Jeg bruger selv den første en del. Og den med knejter hører jeg en del i min omgangskreds også. Men troede egentlig det bare var fordi jeg var havnet i nordjylland. Hihi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag