Julekalender: 5. december
Artikel: Julekort

Hvorfor?

Den 18. december er sidste frist for aflevering af julekort på posthuset, hvis du ønsker de skal være fremme inden 24. december.

Jeg skriver selv julekort hvert år og har på nuværende tidspunkt skrevet de fleste kort, men sender dem først ud i starten af december måned. For mig er julekort/julebreve en god måde at række ud til nogen af de mennesker, som jeg ikke ser omkring jul, men holder af – og sende dem en hilsen, der er mere personlig, end blot at smide en statusopdatering på facebook.

Hvordan?
Et julekort kan være mange ting. Det kan være et flot købt kort, med ”God jul og godt nytår”, eller et langt håndskrevet brev med fotografier og opdatering på alt hvad du har gjort i løbet af året – samt selvfølgelig alt der imellem. For mig er julekort også en måde at gøre lidt status på året. Hvad er der sket i år, hvor kom jeg fra og hvor er jeg på vej hen.

Til hvem?
Det kan være svært at finde ud af hvem man skal skrive til. Det kan hurtigt blive overvældende hvis man skal skrive 20 julekort og man ønsker at de alle skal have et personligt islæt. Hvis man plejer at skrive julekort er en god tommelfingerregel at gemme kortene fra året før og se hvem de er fra – sandsynligheden for at du også er ”på julekort” med disse folk i år er temmelig stor. Du kan også bestemme dig for hvor mange julekort du maksimalt vil skriv. Prøv så at lave en liste over alle de folk du har lyst til at skrive til (scroll f.eks. igennem facebook) – listen kan nu prioriteres, så du skriver til ”de vigtigste” først.

Det bedste ved at sende julekort, er at du måske får en masse igen næste år og det er virkelig hyggeligt og meget mere personligt end diverse online flash-greetingcards.

Dagens must-see:
Den Gamle By i Århus.
- I julemåneden er den gamle by i Århus noget af det hyggeligste, med deres gamle arbejdende værksteder. Lige meget hvor gammel du er og hvor i landet du bor, så er Den Gamle By bestemt et besøg værd.

Hvis du ønsker at se tidligere dages låger, kan du klikke på ”julekalender” i højre side, under ”etiketter”.

Kommentarer

Populære opslag