Kylling i karry - med prisudregning



[Foto fra arla.dk]

Det er længe siden jeg har lavet kylling i karry, men i dag fik jeg sådan lyst til det, så det fik vi :-)
Det er egentlig en utroligt billig ret og da stort set alle grøntssager kan bruges i retten eller som garniture ved siden af, så er den også god, hvis man skal rydde lidt op i nogle grøntssager der er begyndt at virke "trætte".

Opskriften er - som altid - temmelig ad hoc, da jeg stod og fandt på den, mens jeg stod der. Husk at du kan bruge de grøntssager du har lyst til og eksperimentér på livet løs, det er sådan det er sjovest at lave mad; og den eneste måde man kan blive god til det :-)

Husk, at mængdeangivelserne er til to personer. - Denne gang var der lavet lidt ekstra, da Henrik skulle spille håndbold, men til gengæld var der så også et stykke kylling, lidt ris, lidt karry og nogle grøntssager tilbage.

Ingredienser
Øko brune ris - 15kr (Vi kogte 250gram, så er der altid noget tilbage til resterne)
Hvidkål - 8kr (Vi brugte ca. 1/4)
Øko gulerødder - 7kr (vi brugte 3 gulerødder)
Karry - 15kr (vi brugte 1/6 af et glas)
Olivenolie - 29kr (vi brugte omkring 2 spsk)
Øko hvedemel - 7kr (vi brugte omkring 1 spsk)
Æble - 1,5kr (Vi brugte ét)
Fersk kylling - 20kr (Vi brugte en pakke indeholdende 4 overlår)
Rosiner - 20kr (Vi brugte 1 spsk)
Rødløg - 7kr (Vi brugte 1stk)
Minimælk - 5kr (Vi brugte ½dl)

"Brænd" karryen af i en gryde sammen med lidt olivenolie. Rør en spsk mel i og tilsæt mælken. Forsteg kort kyllingen i mikrobølgeovn eller ovnen (så er maden hurtigere færdig). Put løg, æble og rosiner i karrysaucen. Hæld vand i, som du synes - evt. vand tilsat en boullionterning for at få lidt ekstra smag i retten. Tilsæt hvidløg, hvis du kan li' det :-)
Put kyllingen i retten og læg låg på, så det kan stå og simre færdigt.

Kog de brune ris efter opskrift på posen. (250gram kræver 6dl vand og skal koge i 35minutter)

Skær dine yndlingsgrøntssager (Vi brugte gulerødder og hvidkål) i stykker, som du synes og smid dem på en anden pande; lad dem stå og passe sig selv til alt er færdigt.

Voilá!

Jeg har udregnet retten til ca. at koste: 16kr pr. person.
Desuden er der ekstra mad, så frokosten kan spares væk dagen efter ;-)

Kommentarer

  1. Elsker kylling i karry.
    Får dog friske æblestykker til, da det vil Thomas ikke have..
    Også koger jeg kyllingen inden, og bruger vandet til selve sovsen, giver en god smag :D

    SvarSlet
  2. @Tanja: Det er stort set også det samme jeg gør med kyllingen, putter det bare i mikroovnen i stedet ;) så bruger jeg bare saften fra kyllingen, som alligevel løber ud når man steger den :-)

    SvarSlet
  3. Os her :D
    Har bare en meget snottet dreng :( Håber virkelig ikke det udvikler sig til feber osv.. Men Thomas og jeg er da mere eller mindre raske igen..

    SvarSlet
  4. Ja han er bare super skøn.. glæder mig til at se ham IRL på fredag.. (;

    SvarSlet
  5. Ja, rigtig øv.. og han er os med feber.. Så hvordan har i det med et barn der har feber? Kan jo smitte.. Har du mit mobil nr.. evt. du kunne sende en sms.. eller omvendt skrive dit nr. til mig i en mail :)

    SvarSlet
  6. Uha, du har ret i det du skrev ang. kompromiser, men du ved...
    Når man står og skændes om noget, er det vigtigt for en. Bagefter er det bare....en bagatel? Vi kunne jo tage til den koncert i en anden by! Selvom det ikke er helt det samme. :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag