Mit alterego

Hvorfor vælger man egentlig at hedde, som man gør på nettet?

Da jeg startede med at chatte, jeg har vel været omkring 12-13 år gammel. Skulle jeg vælge et brugernavn på jubiichat. Dengang valgte jeg at kalde mig "Phoniegirl", hvilket i bagklogskabens klare lys,ikke blot kan henvise til min dengang overdrevne brug af mobiltelefonen. Når det udtales kan det nemlig lyde som det der kan oversættes til "Falsk pige", og lidt omskrivninger kan måske give en idé om at jeg var en drengepige - det var jeg ihvertfald, tror jeg :-)

I dag hedder jeg jo Midnightshadow de fleste steder. Midnightshadow har fulgt mig siden mine første teenageår, så det er en stor del af hvem jeg er. Jeg fik hurtigt denne hjemmeside, som har været med til at underbygge min "Midnightshadow-identitet".
Da jeg var teenager og rollespillede meget, dannede jeg en rollespilsfigur, der hed Midnightshadow og det var herfra - i samspil med min Wicca gruppe - at jeg "blev" Midnightshadow.

I dag er to ekstre aka's (also known as) blevet føjet til porteføljen. Pocolindo (som er spansk slang for lille, nuttet), ser jeg ikke så meget, som en del af "mig", men mere måske hvad jeg er udadtil - det bliver f.eks. brugt når jeg sælger ting på nettet og er derfor ikke på samme måde "tæt på", som Midnightshadow.

Mit nyeste nickname er Misha. Der er flere og flere der er begyndt at kalde mig dette på nettet. Egentlig opstod det, da jeg havde kommet sammen med Henrik et års tid. Misha er en blød og kærlig sammentrækning af "Midnightshadow" og udtales noget i retning af {[Mish-ja]}. Derefter præsenterede jeg mig med Misha, da jeg blev frivillig på Grøn Koncert (alle bruger kælenavne på Grøn Koncert), og jeg bliver også kaldt det i Café-du-ve'.
Misha er helt klart et ligeså legalt navn for mig at kalde mig, som Marie. Jeg reagerer på det i ligeså stor grad, og er glad for mit ekstra navn, der altså er opstået af Midnightshadow, et navn jeg har haft i mange år.

- Hvorfor har du valgt det navn du bruger online og hvad er historien bag det?

Kommentarer

 1. Super :) Og mange tak :)

  Og for at svare på dit spørgsmål i din blog, så kalder jeg mig bare for Lonnie her online ;)

  Men der var da en gang jeg kaldte mig Cozz. Det var fra den gang da jeg var omkring 13 år tror jeg. Alle andre havde navne de brugte på nettet, så det ville jeg også have. Så jeg fandt på Cozz, og købte senere mit første og forhenværende domæne cozz.dk.. Men det blev jeg nu hurtigt træt af, og navnet havde intet med mig at gøre ;)

  SvarSlet
 2. Kan huske jeg hed *sloggi* da jeg var på jubii chat og tv2 spille side.. Lol.. ved faktisk ikke hvorfor..

  Kort efter blev det Ajnat.. kom af at min mor og jeg sad på gran canaria og skrev folks navne bagfra... og Ajnat lød da ret fedt.. Er det optaget, så vælger jeg stort set altid Nesrual.. Hvilket jo så er mit efernavn bagfra.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag